Amikor konténerrendelés előtt állsz, legyen szó akár sittszállításról, akár zöldhulladékról vagy lomtalanításról, pár dolgot figyelembe kell venned. Szerencsére általában ez nem az, hogy hova rendeled a konténert, ugyanis gyakorlatilag bárhova rendelheted már manapság.

Amikor konténerrendelés előtt állsz, legyen szó akár sittszállításról, akár zöldhulladékról vagy lomtalanításról, pár dolgot figyelembe kell venned. Szerencsére általában ez nem az, hogy hova rendeled a konténert, ugyanis gyakorlatilag bárhova rendelheted már manapság.

 

5 dolog, amire figyelj konténerrendelés előttEbben a cikkben segítek neked, hogy végiggondold azokat az infókat, melyeket mindenképp közölnöd kell a szállító céggel megrendelés esetén. Így nem fog meglepetésként érni, és garantáltan tudsz majd válaszolni, ezzel is meggyorsítva a rendelési folyamatot és annak pontosságát. Ezzel pedig nem fogsz kellemetlen szituációba kerülni. Vágjunk is bele!

1.Hova kerül majd a konténer?

A legegyszerűbb eset az, ha magánterületen történik a konténer elhelyezése. Ekkor ugyanis nem kell semmilyen engedély, oda rakod le telken belül, ahova csak szeretnéd. Viszont itt arra kell nagyon figyelni, hogy elegendő hely legyen a teherautónak bemenni és a le- és felrakodáshoz is.

Ellenben, ha közterületen történik az elhelyezés, ott már más a helyzet. Itt két opció van. Amennyiben folyamatos a felrakodás, azaz a teherautó és sofőr a helyszínen van, akkor nincs szükség külön engedélyre.

Más a helyzet akkor, ha elhelyezésre kerül a konténer és később (amikor már tele lesz) jön érte a teherautó. Ekkor ugyanis területfoglalási engedélyre lesz szükséged, melyet a helyi önkormányzatnál tudsz igényelni. Ráadásul ennek még díja is van.

 

2.Mekkora mennyiséget kell elszállítani?

Különböző konténerméretek vannak. Ezek általában 4-8 köbméter közöttiek. Meg kell saccolnod, hogy körülbelül mekkora mennyiségű elszállítandó hulladék lesz. Ennek megfelelően kell leadnod a rendelésed. A tapasztalat az, hogy általában alábecsülik az emberek a hulladék mennyiségét, ezért érdemes eggyel nagyobbat rendelni, nehogy kétszer kelljen kerülni. Ha 20-30 köbméterről vagy még többről is szó van, akkor a legnagyobbat rendeld meg, többszöri fordulással, így lesz a leggazdaságosabb.

 

3.Milyen fajta hulladékról van szó?

Bár összefoglalóan konténeres sittszállításnak szokás nevezni, nem feltétlenül csak sittet szokás konténerrel szállíttatni. Persze ez a legtöbb. Építési és bontási törmelék, téglák, betondarabok, vakolat, minden, ami egy házból kikerülhet, vagy építésénél megmarad.

Viszont emellett a zöldhulladék is nagyon jellemző: levelek, ágak, szobanövények, stb. De akkor is megoldásként szolgálhat, ha lomtalanítasz, vagy épp nagyobb mennyiségű vegyes háztartási hulladékod keletkezett.

 

4.Konténerrendelés: mikor és hova?

Érdemes napokkal előre jelezni konténerrendelési igényed, hogy biztos legyen szabad kapacitás, és megfelelően tudjanak időzíteni a fuvarszervezők. Ha sürgős és ha határidős, azt is mindenképp jelezd a rendelés leadásakor. És pontosan add meg a címet, akár jellegzetességével együtt.

 

5.Vannak speciális igényeid?

Ha van ilyen, jelezd. Pl.: ÁFA-s számla, átvételi elismervény.

hírdetés
hírdetés