A 100 Tagú Cigányzenekar közel 30 éves pályafutása során még soha nem lépett fel Nagyváradon, de megalakulásuk óta még arra sem volt példa, hogy egy pártrendezvényen szerepeljenek.

A nemrégiben hungarikum címet elnyerő együttes, akik egyébként már alakulásuk óta 140-en voltak a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) felérését azért fogadták el, mert egyetértenek az antalli eszményekkel, amit a párt képvisel.

A világon egyedülálló formáció megalakulása óta több mint ezer koncertet adott az ország legkisebb településének kultúrházától a világ számos híres koncertterméig, április 4-én  20 órakor a a Nagyváradi Állami Filharmónia színpadán lépnek fel.

A cigányzenekarra hangszerelt klasszikus zene magas szintű előadása mellett fellépéseikkel világszerte hidat képeznek a többségi és kisebbségi társadalmi rétegek között, így a hasonlóan kisebbségi helyzetben lévő határon túli magyarság számára adott koncert szívügyük, amivel az elfogadás és az esélyegyenlőség értékét közvetítik a cigány kultúra magas szintű képviseletével.

A rendezvény kiemelt kulturális értékére való tekintettel ingyenes, és nyilvános.

hírdetés
hírdetés