Két halálos áldozata van a hétfő délelőtti rendőröket szállító buszbalesetnek. Két teherautó és egy rendőröket szállító busz ütközött össze az M5-ös autópályán. A buszsofőr után meghalt az egyik utas rendőr is, továbbá a mentők 16 embert vittek kórházba. Úgy tudni a rendőröket a migránsok elleni határvédelemhez vitték volna.  

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat  szóvivője az MTI-nek elmondta: 16 mentőautóval és 4 mentőhelikopterrel vonultak ki a baleset helyszínére. Két emberen már nem tudtak segíteni, ők a helyszínen meghaltak. Három embert súlyos sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállítottak Budapestre, a Honvédkórházba, 13 könnyű sérültet pedig a kecskeméti kórházba vittek – mondta a szóvivő.

Korábban Vincze-Messzi Adél, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: két tehergépkocsi és egy rendőröket szállító autóbusz ütközött össze hétfő délelőtt az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében, a 87-es kilométernél, a Budapest felé vezető oldalon.

A rendőrségi szolgáltatást végző civil autóbusz sofőrje és a buszon utazó egyik rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A járműben utazó rendőrök közül hárman súlyosan sérültek meg – ismertette.

Azt egyelőre pontosan nem tudni, hogy a rendőröket a déli határhoz a migránsok elleni szögesdrót kerítéshez vitte volna-e a busz szolgálatra. Amennyiben igen, akkor elmondható, hogy meg van az első halálos áldozata a migráns ellenes akciónak és országvédelemnek.

 

hírdetés
hírdetés