Hódmezővásárhelyen is kapnak a nyugdíjasok húsvétra tízezer forintos utalványt. A városvezetés szerint megtehetik, míg a közelgő polgármesteri választásokon esélyes független Márky Zay szerint egyértelműen a szavazatok megvásárlásáról van szó.

A hódmezővásárhelyi képviselők gyorsan döntöttek arról, hogy minden helyi nyugdíjas kap tízezer forintos vásárlási utalványt, mert a település ezt megengedheti. Igaz erről szerencsétlen módon épp a várost lázban tartó és közelgő polgármester választás elött pár nappal döntötték el. A helyiek részben örültek az ingyen utalványnak.

Legalább sonkára lesz pénzem. – mondta egy nyugdíjas helyi néni Margitka.

Az lenne a jó, ha nemcsak ilyenkor gondolnának ránk, hanem akkor is, amikor épp nincs választás.- mondta egy másik hölgy az Esti Újságnak.

A Fideszes vezetésű településen 11 ezer nyugdíjast érint a döntés. A jelenlegi alpolgármester és egyben polgármester jelölt Hegedűs Zoltán szerint nincs köze a választásokhoz a mostani testületi döntésnek.

Máskor is kaptak segítséget az itt élők. Most is erről van szó. -közölte Hegedűs Zoltán alpolgármester..

Örülök neki, hogy van ilyen juttatás. De látszik, hogy fontos lett a választók megvásárlása a választások elött. – közölte Márki Zay Péter, független polgármester jelölt.

hírdetés
hírdetés