Szörnyű tragédia érte a Megasztár 6-ból ismertté vált énekest,  Almás Gergőt. A tehetséges énekes édesanyja váratlanul elhunyt és úgy tűnik érthetetlen körülmények miatt egy budapesti kórházban. Sem Gergő sem a nővére nem gondolta volna, hogy a 65 éves édesanyjuk, Mária egy szokásos rutinkezelés közben meghal.

Szörnyű tragédia érte a Megasztár 6-ból ismertté vált énekest,  Almás Gergőt. A tehetséges énekes édesanyja váratlanul elhunyt és úgy tűnik érthetetlen körülmények miatt egy budapesti kórházban. Sem Gergő sem a nővére nem gondolta volna, hogy a 65 éves édesanyjuk, Mária egy szokásos rutinkezelés közben meghal.

 

Gergő és testvére még most is sokkos állapotban van édesanyjuk tragikus és egyben érthetetlen halála miatt. Mária asszonyt egy budapesti klinikán vették fel kemoterápiás kezelésre, amitől nem tartottak Almássék, hisz a mama 5 évvel ezelőtt már legyűrte a gyilkos kórt. Ráadásul senki nem közölte velük, hogy a mostani kezelés sorozatnak lenne veszélye. Még anyukájuk sem mondta nekik, hogy benne van a pakliban, többé nem megy haza.

Gergő Tamásiban élő anyukája azért került pesti kórházba, mert ezt nem tudják lent Tolna megyében kezelni és gyógyítani.  A 65 éves Mária jól volt legalábbis  az alapbetegsége mellett (leukémia) melyet 3 héttel a halála elött diagnosztizáltak a szekszárdi kórházban . A tüdöröntgen, hasi ultrahang nem mutatott semmilyen eltérést. Szeszívultrahang is rendben volt, a fogászaton viszont nem mertek hozzá nyúlni, melyet már Budapesten végeztek . Így március 21-én el is kezdődött a mama kezelése. Minden jól ment, legalábbis három napig.  Mária asszony légzése hirtelen nehézzé vált, már már fuldoklott. Természetesen a család megijedt és kérték Gergőék édesanyjukat azonnal vigyék át az intenzív osztályra, de ezt az illetékes orvos elutasította.  Közben kiderült a mama tüdőgyulladást kapott. Gergőék folyamatosan bombázták az orvosokat, hogy valamit tegyenek, hisz anyjuk légzése napról napra rosszabb lett. Az intenzív osztály illetékese azonban rendre nemet mondott. Amit ma sem ért a család.

Rosszul volt a mama a negyedik nap, a vér oxigén szintje rendkívül alacsony volt. Kapott is oxigén maszkot, de gyenge volt, alig tudott levegőt venni így is. Mi folyamatosan kértük az intenzív osztály orvosát, hogy vegye át anyut de ő rendre elutasította ezt. Az is érdekes, hogy a szakorvosi feladatokat egy  rezidens látta el, aki számomra érdekesen viselkedett.  Ha mi nem lettünk volna éjjel-nappal bent anyunál akkor enni se tudott volna. A kaját behozták majd letették mellé, egy gyengélkedő beteg mellé, aki még a nővérhívó gombot sem tudta megnyomni annyi ereje sem volt.Volt olyan eset hogy korán reggel érkezésemkor édesanyám a saját oxigén maszkjában levö hányásától fuldoklott. Ha én nem szedem le róla, feltételezhetöen megfulladt volna. Ezért is akartuk, hogy az intenzívre kerüljön, mert ott jobban törődtek volna vele. –de nem segítettek az orvosok.

Aztán nagy nehezen 3 nap várakozás után el akarták küldeni CT-re, de ahogy anyuról levették az oxigén maszkot, majdnem megfulladt. Be volt vizesedve már a keze is. A CT végül kimutatta, hogy kétoldali tüdőgyulladása van.-folytatta Gergő elkeseredve a kórházi rémtörténetet.

Ekkor kezdték el kezelni a 65 éves Mária tüdőgyulladását antibiotikummal.  ekkor is kérték Gergőék, hogy édesanyjukat vigyék már az intenzívre.  Az első hidegzuhany ekkor jött.

A nővérem bent marad anyuval. Én már kiabáltam az ügyeletes orvossal, őrjöngtem nem titkolom. Ekkor mondta az orvos nem tudják ?  Az anyjuk meg fog halni. Lesokkoltak. Hogy ? Miért ? Hát ez egy rutin kezelés lett volna, vagy nem ?Hát miért nem vitték az intenzívre ? -mondta Gergő.

Azonban jött az újabb sokk. Az orvosok egy morfiumpumpával jelentek meg. Gegrő anyját túlzás nélkül átsegítették a halálba.

Jöttek egy morfiumpumpával, közölték el fog szépen aludni a mama, szóljunk mindenkinek, hogy eltudjanak búcsúzni tőle.  5 ml-t kapott óránként a morfiumból. MI ezt nem értettük, mondták, hogy ezzel nem fog szenvedni de mi arra engedélyt nem adtunk, hogy átsegítsék a halálba – mondta Gergő.

Nem vagyunk orvosok de úgy véljük a kórház részéről ez így nem biztos, hogy teljesen rendben volt jogilag. Persze értjük, hogy a beteg szenvedését akarták csillapítani de talán kevesebb morfiummal is lehetett volna . Az sem világos, hogy Mária asszony mitől kapott tüdőgyulladást ?  Egy kemoterápiás kezelés során a betegeket miért nem olyan kórteremben tartja a kórház, ahol esély sincs a fertőzésre  ? Miért koszos vízzel mosnak fel maszk nélkül , amivel már feltehetőleg felmosták az egész kórházat ?

Arra az általunk megkérdezett szakértők sem tudtak egyelőre mit mondani, hogy Gergő anyját amikor elkezdődött a nehéz légzés, miért nem vitték az intenzív osztályra?  Hogy és mi alapján utasíthatta vissza az intenzív osztály illetékese azt, hogy Mária esélyt kapjon arra, hogy élhessen ?  A kérdések a fejünkben és a család fejében is egyre csak sokasodik. A válasz hamarosan meg lehet, mert Gergőék igazságügyi boncolást kértek, hogy kiderüljön mitől kapott édesanyjuk fertőzést, a hatalmas dózisú morfiumpumpa okozta-e a közvetlen halált, illetve miért nem lett tájékoztatva ennek a kezelésnek a pontos menetéröl, illetve kockázatairól.

hírdetés
hírdetés