Felbolydult csütörtökön délután a csendes kisváros Cegléd. A riadalmat egy nagyobb létszámú színesbőrű személyekből álló csoport okozta. Igaz sok helyi azt hitte migránsok érkeztek és a rendőrséget is értesítették. Kiderült turisták érkeztek csak.
Egy hölgy olvasója számolt be a Ceglédi Panorámának arról, aggódva, hogy milyen migráns félelmet tapasztalt.

Jó estét! Ma moziból hazafelé egy négerekből és barna bőrű férfiakból álló csoporttal futottunk össze. Először a Rákóczi úton voltak, idegen nyelvet beszélve, persze az arab nyelv valamelyikét. Ezután a Kossuth Ferenc utcán sétálgattak, az úton is. Félig eltakart arccal. Rémisztő volt! Kérem a migráns-veszély miatt és főleg a nőkre tekintettel hívják fel a CEGLÉDI emberek figyelmét, hogy ne járkáljanak egyedül az utcán, mert már itt sem biztonságos. – írta meg K.L.
Volt olyan szemtanú, aki be is telefonált a rendőrségre, amikor látta a 10-15 arabot.

Egy alkalmazottam mondta, hogy furcsa alakok járkálnak a városban. Szembetűnő volt mindenkinek. Szóltam egy rendőr ismerősömnek, hogy nézzenek utána, nehogy gond legyen.

Egy másik férfi egy benzinkúton futott össze az “ismeretlen eredetű” társasággal:

Cigit vettek. Akár sportolói csapat is lehettek – tette hozzá – de nem volt rajtuk egységes ruha, viszont a nyakukban valami egységes cucc volt, amit a kabátjuktól nem lehetett látni és feketék voltak. – mesélte a férfi.

Végül egyik szemtanú megnyugtatott mindenkit, hogy nem migránsok lepték el Ceglédet, csak idegenvezető kíséretében utazott át a városon egy arab turistacsoport.

hírdetés
hírdetés