Újabb embereket vettek őrizetbe a Czeglédy ügyben a NAV nyomozói. A most bilincsbe vert három ember közt van állítólag a politikus-ügyvéd testvére C. Pétert, Czeglédy Csaba testvére.  Információink szerint a most őrizetbe vett személyek is részt vettek a különösen jelentősé értékre elkövetett költségvetési csalást szervező, lebonyolító bűnszervezetben. Úgy tudjuk kérik az előzetes letartóztatásukat az új gyanúsítottaknak.  

 

Legutóbb március közepén bővült a gyanúsítottak köre. Akkor egy 26 éves férfit vettek őrizetbe Budapesten, aki Czeglédy munkaközvetítő cégében, a Human Operatorban tevékenykedett. A most őrizetbe vett C. Péterre úgy tudjuk, több, már korábban meggyanúsított személy is terhelő vallomást tett. Többek közt arról beszéltek, hogy Czeglédy Csaba testvére, bár a testvére cégeiben hivatalosan nem is dolgozott, azokban aktívan tevékenykedett, tárgyalások során gyakran képviselte a vállalkozást. Ezen túl ő volt az is, aki hozta-vitte az információkat és a pénzeket is.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folytat nyomozást Czeglédy Csaba és társai ellen. Az ügyben eddig 18, a hétfőn hajnalban őrizetbe vettekkel együtt 21 gyanúsítottja van.

Közben a bűncselekmények tényállását, a gyanúsítást módosították. Czeglédy Csabát és iskolaszövetkezeteket működtető csapatát már több mint hatmilliárd forint vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják. Továbbá újabb bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja is felmerült. Abban az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) járt el korábban, majd a főügyészség utasítására a nyomozást a NAV vette át.

hírdetés
hírdetés