Előzetesbe került a Dózsa György úti halálos közlekedési balesetet okozó luxus Mercis M.Ricsike. A férfi addig játszott a tűzzel és sértette meg a házi őrizet szabályait, hogy ezt a bíróság megelégelte.

Előzetesbe került a Dózsa György úti halálos közlekedési balesetet okozó luxus Mercis M.Ricsike. A férfi addig játszott a tűzzel és sértette meg a házi őrizet szabályait, hogy ezt a bíróság megelégelte.

 

A sokakat megosztó izmos, tetkós,jogsi nélkül száguldozó luxus Mercis M.Ricsike, akinek sok köze volt a Dózsa György úti közlekedési tragédiához valahol túl lőtt a viselkedésével a jó ízlés határán, ráadásul el is hitte, hogy bármit megtehet, hisz a baleset után nem került előzetesbe. A pénztelenséget nem ismerő M.Ricsike először  2018. február 22. napján szegte meg az akkori jogszabályok szerinti házi őrizet szabályait. Ezt követően, a rendelkezésre álló adatok alapján november 19-én ismételten megszegte az ügyészi határozatban részlegesen feloldott (jelenlegi szabályok szerint már bűnügyi felügyeletnek megnevezett) kényszerintézkedés magatartási szabályát. elment egyet ebédelni egy puccos, méregdrága étterembe. Ezt pedig mindenki megunta.

 

Mint ismeretes M.Ricsike A kerületi ügyészség meghatározott időre, kizárólag orvosi kezelésen történő részvétel érdekében, csak az oda- és visszautazás, illetve a kezelés időtartamára.

Berki Krisztián nagy haverját így a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség emellett megállapította, hogy a férfit a napokban a Központi Nyomozó Főügyészség újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként. Ezzel egyidejűleg arra is felmerült adat, hogy a gyanúsított a közlekedési bűncselekmény miatti nyomozásban a bizonyítás megnehezítésre törekedett. A kerületi ügyészség álláspontja szerint a házi őrizet, illetve bűnügyi felügyelet magatartási szabályainak többszörös megszegése mellett már a bizonyítás meghiúsításának, illetve a bűnismétlésnek a veszélye miatt is indokolt a gyanúsított letartóztatása. A fent megjelölt célok eléréséhez a bűnügyi felügyet alkalmazása már nem elegendő.

A letartóztatás elrendeléséről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája döntött és Ricsike jó darabig aligha fog kijönni a dutyiból.

 

hírdetés
hírdetés