Botrány  Corvin sétányon. Biztonsági őrök hada foglalta el a Futureal-Cordia csoport alvállalkozójának a Leonardo da Vinci utcában folyó építkezését.  Állítólag egy ki nem fizetett 100 millió forintos tartozás áll a háttérben. A biztonságiak hermetikusan lezárták a Pedránó Kft. építkezését . Mint arról beszámoltunk hetekkel ezelött több mint száz török vendégmunkásról derült ki, hogy nem fizették ki bérüket, ami 600 ezer euróra rúghat.

Pénteken rengeteg fekete ruhás erős biztonsági őr foglalta el a Corvin sétányon a Futureal és Cordia csoport egyik építkezését. A területet hermetikusan lezárták és oda senki se ki se be nem mehet. Az építkezés egy leállt. A területfoglalás hátterében az áll úgy tudjuk, hogy a Futurel-Cordia csoport az egyik alvállalkozót nem fizette ki, ami nem kis összeg több mint 100 millió forint. Feltehetőleg a tartozás jó pár hónapja lejárt és éppen ezért megunta a hitegetést és a várakozást a beszállító cég.

Sajnos nem ez az első gondja a cégcsoportnak és az alvállalkozójának. Pár hónapja több mint 100 török vendégmunkást felejtettek el kifizetni 3 havi bérükkel . A török melósoknak 600 ezer euróval tartoznak, ami  szintén közel 200 millió forint.

Bár a rendőrök a helyszínen is megjelentek nem sok mindent tudtak tenni, szépen felírták mindenkinek a nevét és adatait, majd angolosan távoztak.

Úgy tűnik komoly bajban van a nagy építőipar cégcsoport és az alvállalkozója, hisz ez már a második nagy botrány körülöttük. A lakások átadása mindenképp csúszni fog és így már a lakások leendő tulajdonosai is kezdhetnek aggódni.

Bár az ingatlant egy Pedránó Kft. építi, a cég szorosan kapcsolódik a Futureal csoporthoz és érdekeltségekhez, hisz jelentős részt ez a cég az alvállalkozója minden építkezésnek. A cég sajnos érintett pár fura ügybe. A Futureal csoport lakóingatlan projektjeit mind a Cordia csoport végzi.

hírdetés
hírdetés