A halálbüntetés lenne a megfelelő a számomra, azért, amit tettem – fogalmazott vallomásában B. Norbert, hentes, aki tavaly márciusban megölte és feldarabolta feleségét. Az eset érdekessége, hogy az áldozat nincs meg így egyedül a férfi beismerő vallomása az egyedüli bizonyíték.

A hentes lefogyva, sápadtan érkezett meg hétfőn a Veszprémi Törvényszékre. A vádiratból kiderült: Norbert és Éva kapcsolata régebben megromlott a férfi félrelépése miatt, csak a gyerekek miatt éltek együtt. A gyilkosság estéjén fát pakoltak a kazánházukban, amikor a férfi észrevette, hogy eltűnt a megtakarított pénze. Amikor rákérdezett Évánál, hogy hol van, az asszony gúnyosan közölte vele: „Annál, akivel b*tam.” Erre a férfi feldühödött, és egy szerencsétlen ütést mért a nő nyakára, ami eltörte annak gégeporcát, és azonnal megölte őt. A férfi megijedt tette lehetséges következményeitől, és egy kisbaltával feldarabolta, majd elégette asszonya holttestét a kazánban.

Ez egy olyan dolog, amit épeszű ember nem csinál. Azzal a tudattal élni, hogy megöltem egy embert, elviselhetetlen. Sokszor álmodom azt, hogy meg sem történt az egész. Felébredünk egymás mellett, és iszunk egy kávét – fogalmazott még a kihallgatásakor B. Norbert.

A férfi a bíróságon nem tett vallomást.

Az ügy különlegessége, hogy egyedül a vádlott vallomására támaszkodhat a bíróság. Tanúk nincsenek, és a holttestből sem maradt semmi. Ez utóbbi egyébként magát az ügyfelemet is meglepte – fogalmazott dr. Szőke László, a férfi ügyvédje.

hírdetés
hírdetés