Újabb milliárdosok lettek gyanúsítottak a Széchenyi-banknál történt 6 milliárdos csalási ügyben. Az Esti Újság úgy tudja, hogy a miniszterelnök  tágabb rokonságából  is és a Duna Aszfalt egyik alapítóját is az ügyészek gyanúsítottként hallgatták meg. De az új nevek közt van egy volt Fideszes miniszter is.

Újabb milliárdosok lettek gyanúsítottak a Széchenyi-banknál történt 6 milliárdos csalási ügyben. Az Esti Újság úgy tudja, hogy a miniszterelnök  tágabb rokonságából  is és a Duna Aszfalt egyik alapítóját is az ügyészek gyanúsítottként hallgatták meg. De az új nevek közt van egy volt Fideszes miniszter is.

 

Az ügyészség szépen csendben dolgozik és újabb nagy neveket gyanúsítottak meg a Széchenyi banknál történt vélt vagy valós szabálytalanságok miatt. Az ügy több mint érdekes, hisz a bRFK évekig nyomozott de semmit nem talált. Aztán az ügyészség átvette az ügyet és rögtön 6 milliárdos fura csalásra utaló ügyeket talált. A Széchenyi bank vezérét és nejét előzetesbe is helyezték, ami fura volt, hisz két idős ember, sok-sok unokával vajon hova szökhetne ? Kivel vbesaélhetne össze, hisz hét éve vizsgálódtak ellenük ! S vajon milyen bizonyítékokat tüntethettek volna el ? Hét év alatt, ha maradt náluk valami korpusz, akkor azt rég megtehették volna. Nos dutyiba kerültek érthetetlen módon. Persze értjük nyomozástaktikai szempontból ennek is volt valamiféle oka.

Most azonban újabb nagy nevek kerültek a gyanúsítottak képzeletbeli padjára. S érdekes módon ezt már annyira nem kommunikálja az ügyészség, nem ad ki közleményeket, ami részben érthető. Nagy nevek és a miniszterelnök rokona is bajban van.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a miniszterelnök tágabb rokonságából is gyanúsított lett egy egykoron szebb napokat látott milliárdos, aki Horvátországban terjeszkedett sokáig. Azonban a Duna Aszfalt egyik alapítóját is gyanúsítottként hallgatták meg a nyomozók úgy tudjuk, tudják ez a cég került egyszercsak Simicska Lajos köréhez a liternyákok bukása után. De az új gyanúsítottak listáján van egy volt miniszter is, aki a második Fidesz érában volt befolyásos ember, nem is kicsi.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a gyanúsítottak száma lassan eléri a 30 főt is a Széchenyi-bank ügyében. Ami rengeteg és sok sok kérdést vet fel.

Dr.T István és neje valamint az MSZP idején a Rácz fürdőt megkaparintó P.Bálint azért került előzeteseb négy hónapra idén, mert miután a BRFK öt évnyi nyomozás után sem talált semmit a Széchenyi Banknál, az ügyészség átvette az ügyet és ők egy némi vizsgálódás után 6 milliárdos csalásra bukkantak, amelyben bűnszervezetben elkövetett hatmilliárd forintos károkozással gyanúsítják a nemzetközileg is elismert magyar bankárt T. Istvánt, nejét és már közel 300 gyanúsított társukat.

Az ügy azért is érdekes, mert T.István jó kapcsolatot ápolt sokak szerint a Fidesz legfelső vezetésével. Sőt T.Istvánnak köszönhetjük a magyar állami kötvényeke bevezetését az ÁAAK révén, amit vezetett és 2010-ben elképesztő pénzt hozott a magyar gazdaságba és mentette meg az országot a csődtől kvázi.

Természetesen kerestük T.Istvánnak és nejének ügyvédeit, akik nem kívánták kommentálni az értesüléseinket.

A Széchenyi bank egykori vezére T.István megkeresésünkre elmondta, hogy köszöni szépen a helyzethez képest jól van, örül, hogy otthon lehet. Az igen fura neki, hogy eddig a feleségével együtt élt boldogságban, de most a bűnügy miatt külön külön kell lakniuk, több mint 100 kilométerre egymástól. Az újabb gyanúsítottakról azonban semmit nem tud. Az általunk felsorolt neveket ismeri. T.István közölte azt is, hogy ő nem követett el bűncselekményt így nem is érti az ellene és felesége elleni folyó nyomozást.-mondta T.István.

Feltehetőleg az ügyészség újabb gyanúsításokat is végre hajt majd.

 

( Csákány-Horváth)

hírdetés
hírdetés