Folytatódik a sümegi John Henry Newman Közösségi Főiskola kálváriája. Az iskolát a ferences rendház is támogatja erkölcsileg legfőképp, de úgy tűnik sajnos nem lesz egy hallgatójuk sem. Bár úgy tűnt pár diák elérte az előzetesen jelzett ponthatárokat, de a végén ezen végleges pontszámok bizony erőteljesen megugrottak.Megkerestük az EMMI illetékeseit is, hogy ennek mi volt az oka.

A sümegi John Hnery Newmn Közösségi Főiskolára többen is jelentkeztek és páran biztosak voltak abban, hogy Chronic pain treatment felveszik őket, s tanulmányaikat itt folytathatják. Mindenki úgy számólt, hogy egy 280 pont eléegendő lesz ide. A ferencesek által erkölcsileg támogatott iskola szép reményekkel vágott neki az idei évnek, azonban az örömből üröm lett.

Megkerestük az EMMI-t is kérdéseinkkel.

Érdeklődni szeretnénk, hogy mi az oka annak, hogy a sümegi John Henry Newman Közösségi Főiskola ügyében állítólag többször módosították a felvételi ponthatárokat ?
Mikor kell és miért emelni a ponthatárokat ?
Érdekelne minket emellett az is, hogy a felvételi eljárások során mennyi idővel és hány alkalommal lehet a ponthatárokat módosítani és mi alapján ?

Az EMMI a válaszainkat az Oktatási Hivatalnak továbbította, ahol a követkető választ kaptuk.
Köszönettel fogadtuk megkeresését. Kérdésével kapcsolatban egyeztettünk az illetékes szakterületünkkel, amelynek eredményeképpen az alábbiakról tájékoztatjuk.

A felsőoktatási intézmény döntött úgy, hogy a két meghirdetésre jelentkező összesen öt fős létszám (első helyes jelentkezésben 3 fő) nem éri el azt a kritikus tömeget, amiért a képzést érdemes a közösségi képzési központ helyszínén elindítani. Az Oktatási Hivatal tehát semmiféle pontszámot nem határozott meg.
Általánosságban, a ponthatárok megállapításával kapcsolatban minden alapvető információ megtalálható a felvi.hu és az oktatas.hu oldalakon. Bízunk benne, hogy válaszunkkal segíthettük munkáját.
– írta az Oktatási Hivatal Kommunikációs Osztálya.

A John Henry Newmann Közösségi Főiskola így pótfelvételi keretében sem jogosult arra, hogy esetleg máshonnan jelentkezzenek át diákok, akik nem érték el a megjelölt helyeken a pontszámokat.

Post expires at 6:11de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés