Gyanúsíott lett Mengyi Rolandot, a Fidesz országgyűlési képviselője. A korrupciós ügybe kevert politikust nem vették őrizetbe, szabadon hagyhatta el az ügyészség épületét.A Fideszes politikus Mengyi meghallgatása 4 órán át tartott. 

Gyanúsíott lett Mengyi Rolandot, a Fidesz országgyűlési képviselője. A korrupciós ügybe kevert politikust nem vették őrizetbe, szabadon hagyhatta el az ügyészség épületét.A Fideszes politikus Mengyi meghallgatása 4 órán át tartott. 

Gyanúsítottként hallgatták ki Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. A Fideszes honatyának különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt kell felelnie.

A képviselőt órákon át hallgattaák ki az ügyészek , az esti Újság úgy tudjs monstre 4 órás kihalgatás volt.

Még a 168 Óra írt arról augusztus elején nyomozati iratok és lehallgatási jegyzőkönyvekre hivatkozva, hogy a fideszes Mengyi Roland állítólag kenőpénzt kért vállalkozóktól a nyertes uniós pályázatokért. A hetilap akkori információi szerint a „szokásos” 50 helyett csak 10 százalékot tarthatott volna meg a megítélt támogatásból egy szociális szövetkezetekből álló hálózat, amelynek kiadást jelentett az is, hogy előre kért ötmilliót „alkotmányos költségként” egy fideszes képviselő, akit a vallomások szerint Voldemort nagyúrnak kellett szólítani.

Mengyi Roland közleményben reagált a cikkre. Azt írta, az ügyben semmilyen módon nem vett részt, a gyanúsítottként vallomást tevők visszaéltek a nevével és a pozíciójával. Úgy fogalmazott, „lelkiismeretem tiszta, készséggel állok minden vizsgálat elé”. Hozzátette, amennyiben „a nyomozás érdeke úgy kívánja, és az ügyészség ezt kezdeményezi”, kéri mentelmi joga felfüggesztését.

Kezdetben a NAV nyomozói figyelték a fideszes országgyűlési képviselőt, amikor vélhetően átvette a kenőpénzt, de az ügy – mivel felmerült a politikus büntetőjogi felelőssége – átkerült a Központi Nyomozó Főügyészségre.

Két héttel azután, hogy kirobbant a botrány, Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte az Országgyűlés elnökénél Mengyi mentelmi jogának felfüggesztését különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés gyanúja miatt. A mentelmi jog felfüggesztése mellett szeptember közepén a képviselők egyhangúlag, 167 igen szavazattal döntöttek.

hírdetés
hírdetés