Átadta a rendőrség a Fenyő-gyilkosság ügyében keletkezett iratok nagy részét a merénylet felbujtásával gyanúsított Gyárfás Tamásnak. Azonban az anyag igencsak hiányos, hisz az egykoron szebb napokat látott MÚSZ ex elnök agfőbb bizonyítékokról ezután sem fog tudni.

 

A nyomozóhatóság tizenöt napon belül egy határozatban közli majd, hogy mik azok a bizonyítékok, amiket egyelőre nem tárnak a védelem elé, mert azok átadásával sértenék a nyomozás érdekeit.

Az már biztos, hogy a megkapott dokumentumok között nem szerepel Portik Tamás gyanúsítotti kihallgatásának jegyzőkönyve, illetve – ha létezik – annak a hangfelvételnek a vágatlan verziója, amit maga Gyárfás Tamás juttatott el a rendőrségre.

Mint ismeretes a szerkesztett, megvágott felvételen az ex-úszóelnök és az olajmaffiózó beszélgetése hallható és állítólag részben ennek a hanganyagnak a tartalma alapján gyanúsították meg Gyárfást és az Energol-vezért.

Mint arról már írtunk a tévés producer Gyárfás Tamás terhére azt rója a hatóság, hogy több mint húsz évvel ezelőtt megbízást adott a magyar olajmaffia rettegett vezérének, Portik Tamásnak, hogy az alapügyben már elítélt Jozef Roháccsal lövesse agyon legnagyobb üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost. Gyárfás a nyomozók szerint halálos küzdelmet folytatott az 1998-ban a saját autójában szitává lőtt médiamogullal. Háborújuk a nyilvánosság előtt zajlott, arról az akkori politikai elit is nagyon jól tudott.

Az ügyészség vizsgálja, kik voltak azok a hatósági személyek, akik az elmúlt húsz évben hátráltatták a magyar kriminalisztika legrejtélyesebb emberölésének nyomozását.

Tény, hogy a leszámolás után hetekig folyt a vita a felső rendőri vezetők között , hogy melyik egység nyomozzon. A BRFK kezdte a nyomozást de az illetékesség szerint a KBI-nak kellett volna nyomoznia. emiatt ment is az adok kapok, amit halála elött a KBI a magyar FBI alapítója és vezetője el is ismert az Esti Újságnak.

Sok minden el lett rontva a nyomozás során ez is tény. Sok nyom sem lett anno megfelelően rögzítve ez is tény.

Gyárfás ugyanakkor felháborodott a gyanúsításon és azt állítja, hogy ennek a „szörnyűségnek” ő maga is áldozata és még a „gondolata sem merült fel benne”, hogy az egykori médiamágnást megölesse.

hírdetés
hírdetés