Már most próbálja mentegetni a soroksári gyilkosság gyanúsítottját ügyvédje. Oltári nagy kacsa a jogász azon állítása, hogy nem történt szexuális erőszak. Bár lehet, hogy R.Szilveszter védője nem ismer minden bizonyítékot de a boncolás jegyzőkönyvön kivül egyéb más sor bizonyíték van sajnos arra, hogy a rémtett gyanúsítottja szexuális erőszakot is elkövetett ezt pedig egy ügyvédnek ezekből tudnia kellene.

Már most próbálja mentegetni a soroksári gyilkosság gyanúsítottját ügyvédje. Oltári nagy kacsa a jogász azon állítása, hogy nem történt szexuális erőszak. Bár lehet, hogy R.Szilveszter védője nem ismer minden bizonyítékot de a boncolás jegyzőkönyvön kivül egyéb más sor bizonyíték van sajnos arra, hogy a rémtett gyanúsítottja szexuális erőszakot is elkövetett ezt pedig egy ügyvédnek ezekből tudnia kellene.

 

 

Nagy vihart kavart a Miskolcról a fővárosba költözött ügyvéd azon állítása, hogy védence R.Szilveszter nem erőszakolta meg a soroksári családanyát Gy.Krisztinát. Nos úgy tűnik az ügyvéd úr feltehetőleg szerepelési lázban ég és néha badarságokat mond , ez is egy lehetett.

Lichy József ugyanis azt nyilatkozta, hogy „az ügy több ezer oldalnyi iratanyagának” áttanulmányozása után megállapítható, hogy nem szexuális erőszak volt a gyilkosság indítéka . Ebből pedig többen azt a következtetést vonték le, hogy Gy. Krisztina támadója nem erőszakolta meg áldozatát azelőtt, hogy egy zsineggel megfojtotta volna 2013 szeptember 25-én, a soroksári kerékpárút melletti bokros részen.

Lehet ez egy védői taktika, hogy a gyanúsított pár évvel könnyebben megússza a rémtettét. Bár az is lehet elkerülte a védő figyelmét a nyomozati anyag pár része, ahol az van felsorolva, hogy az áldozatot megtalálták az elkövető vérét és izzadságát. Sőt a támadó ondóját is, igaz azt a sértett holmiján. Nos ezek mind azt támasztják alá, főleg zárt logikai láncolatban, hogy történt szexuális erőszak. ezt erősíti meg az áldozat férjének ügyvédje is.

Nyomozás taktikai okokból mi sem tudunk mindent, az azonban egyértelműen elmondható már most, hogy ügyfelem feleségét megerőszakolhatta a gyanúsított, erre több bizonyíték is utal és ezt már a védelem is látja a nyomozati iratokból. Nagyon bonyolult egyébként egy szexuális bűntény bizonyítása és nem olyan egyszerű, ahogy azt sokan gondolják. Ügyfelem és felesége sosem látták és nem is ismerték a gyanúsítottat R.Szilvesztert. Természetesen az, hogy 5 év elteltével meglett Krisztina feltételezett gyilkosa , nagyon nagy dolog de egyben komoly trauma is ügyfelemnek, amivel nagyon nehéz megbirkózni.- mondta dr. Parti Ágnes, ügyvéd az Esti Újságnak.

Gyurik Krisztina ruhái, amelyeket a gyilkosság idején viselt, a mai napig nem kerültek elő, a holttestet lemeztelenítve találták meg. Vagyis R. Szilveszter testnedvei nem közvetlenül a testen vagy annak ruhadarabjain voltak.

Ebből azonban a 2013-tól hatályos, új Büntető Törvénykönyv (Btk.) szerint egyáltalán nem következik, hogy nem áll meg a szexuális erőszak, vagy a gyilkosság indítékaként azonosítható szexuális erőszak gyanúja.

A hatályos Btk. szerint szexuális cselekmény alatt nem csak a közösülést, hanem minden súlyosan szeméremsértő cselekményt ért, amely a nemi vágy felkeltésére, fenntartására vagy kielégítésére alkalmas, vagy arra irányul.

A régi Btk. még megkülönböztette az erőszakos nemi közösülés (behatolás) és a fajtalanság fogalmát. Utóbbi tartozik minden olyan, a sértett beleegyezése nélkül zajló szexuális jellegű viselkedés, amely nem jár a nemi szervek érintkezésével, behatolásával. Ide sorolandó például az áldozat jelenlétében történő önkielégítés is. Viszont a hatályos jogszabály már ezt a viselkedést a szexuális cselekmények közé sorolja.

Vagyis R. Szilveszter szexuális erőszakot követett el, ha a szexuális cselekmény végzésére vagy annak eltűrésére való kényszerítést erőszakkal, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel követte el, valamint akkor is, ha az áldozat más védekezésre, akaratnyilvánításra képtelen állapotát használta fel szexuális cselekményre.

Márpedig az ügyről idestova öt éve kiszivárgó vagy a rendőrség által hivatalosan közölt információk szerint Gyurik Krisztinát támadója lefogta, bántalmazta és megkötözte. Az, hogy R. Szilveszter akkor végzett önkielégítést, amikor áldozata még tudatánál volt, vagy már nem volt tudatánál (például a fojtogatást követő ájulás miatt), nem menti fel a szexuális erőszak gyanúja alól.

 

hírdetés
hírdetés