Komoly bajban kerülhet a Loviról kitiltott fiatal hajtó, aki pár hónapja egy 10 kilós drog-ügy miatt van több társával együtt előzetesben. Kiderült az ismert hajtótól Kolozsitól vitt el értékes lószerszámot és ez így most nem jó hír a szegedi drogügye miatt M.Valentinnak.

Mint arról nemrég beszámoltunk M.Valentin társait Szegeden érték tetten a BRFK nyomozói, a Lovin egykoron amatőr hajtóként próbálkozó fiú pedig tavaly októberben feladta magát. A drogkereskedők 10 kilónyi fűvel buktak le, amely feketepiaci értéke megközelíti a 18 millió forintot.

A fiatal amatőr hajtó M. Valentin ellen akár újabb eljárás is indulhat, mert a Kincsem Parkban egy ismert idomár istállójából elvitt egy értékes lószerszámot. A fiú ráadásul le is bukott, de igaz vissza is vitt mindent hiánytalanul úgy tudjuk. A Kincsem Park biztonsági szolgálata ( bár nincs mérlegelési joga ) nem jelentette fel a most drogügyek miatt előzetesben lévő M.Valentint.

Sokan megdöbbentek azon, hogy a lósportba befogadott M.család fiatal tagja ilyet csinált. Ráadásul az ismert idomár Kolozsi László istállójából vitt el értékes eszközöket, amelyek úgy tudjuk később mind hiánytalanul előkerültek. De csak azért mert M.Valentin nagy pechére rögzítették a közelben lévő Cédrus Üzletház kamerái, épp amint Kolozsi értékeivel elsuhan. A Kincsem Park biztonsági szolgálata úgy tudjuk értesítve lett az esetről. Azonban sem jegyzőkönyv, sem feljelentés nem lett a történtekből, ami egy picit érthetetlen és fura is.

Általánosságban elmondhatom, hogy egy biztonsági szolgálatnak arra, hogy egy betörés vagy lopás esetén tesz vagy nem tesz feljelentést, nincs mérlegelési lehetősége. Még akkor sem, ha minden előkerül. Márcsak azért is feljelentést kell tenni, hogy máshonnan nem lopott-e az illető? A feljelentést így meg kell tenni mindenképp , hisz nem bíróság és nem ügyészség egy biztonsági szolgálat-mondta Dr. Szabó Gyula, ügyvéd az Esti Újságnak.

Természetesen megkerestük a sértett Kolozsi László idomárt is telefonon, aki az esetről nem nagyon kívánt bővebben nyilatkozni.

Nem foglalkozom az esettel, és nyilatkozni sem nagyon szeretnék erről, de le fog merülni a telefonom , később visszahívom önöket – mondta az Esti Újságnak Kolozsi.
Vártunk, teltek múltak az órák, de sajnos az ismert idomár nem hívott vissza.

Megkerestünk pár istálló tulajdonost, nos sokan a mai napig nem értik azt, hogy M.Valentin miért sportolhatott ezek után és járhatott be a Lovira. Mint ahogy azt sem értik sokan még ma sem, hogy miért nem lett feljelentve M.Valentin.

Úgy tudjuk a Lovi illetékesei nem akartak igazából botrányt és bíztak abban, hogy M.Valentin csak megtévedt és legközelebb nem csinál ilyet és jó útra tér. Tévedtek úgy tűnik. M.Valentint ugyanis, épp egy súlyos drog ügy miatt helyezték előzetesbe immáron több mint három hónapja és egy darabig aligha fog szabadulni.

A fiatal hajtót végül és anyját M. Ágnest a Loviról végül más miatt tiltotta ki a Kincsem Park vezetése. Az anyuka két nőt lökdösött egy futam után, és csúnyákat is mondott ezen személyeknek. A hölgyek M.Ágnes fiának a teljesítményét cikizték és jelentették, hogy hibázott a versenyen. Anyuka ezt nem hagyta szó nélkül, ami valahol érthető, hisz minden anya védi a gyermekét, de lehet nem ily hevesen és nem ilyen stílusban. Sőt a többség ezt a helyzetet biztos másképp oldotta volna meg. Mindenesetre az M.család viselkedést több istálló tulajdonosa is szóvá tette a Kincsem Park vezetőségénél. Az M.család úgy tudni ezért lett igazából kitíltva valójában a Kincsem Parkból, a Loviról ahonnan mások is ki vannak tiltva hosszú időre.

Jó ideig marad előzetesben a drogügybe keveredett amatőr hajtóA Kincsem Parkból kitiltottak között vannak olyanok, akinek például a lovai halálra éheztek, így ezen személyek és hajtók, idomárok emiatt nem mehetnek be a Lovira még hosszú ideig. Míg mások hasonlóan az M. családhoz a viselkedéseknek köszönhetik azt, hogy nem kívánatos személyek lettek.

hírdetés
hírdetés