Lassan kezd komédiába fulladni a XV.kerületi Fidesz erőlködése, hogy a kerületi ellenzéki polgármestert felfüggesszék, Hajdút csak azóta nem szeretik a helyi kormánypártiak amióta az óvoda mutyi gyanús ügyeikbe az ex-belügyérből lett jegyző és a polgármester némi akadályt gördített. Tudni kell, hogy a kerületben bár vesztett a Fidesz a választások óta mégis ők irányítják a városrészt, hisz lojális embereiket a választások előtt hosszú évekre bebetonozták mindenhová, s Hajdú polgármester alig dönthet önállóan.

Hiába hívták össze a XV. kerületi képviselő-testület hétfői rendkívüli ülését, ismét nem sikerült a Fidesznek elérnie, hogy felfüggesszék Hajdu László DK-s polgármestert a tisztségéből. A Fidesz ugyanis a helyszínen visszavonta az erről szóló javaslatát, így szavazás sem volt.

Hajdu Lászlót a Fidesz már júniusban is fel akarta függeszteni, de akkor nem mentek el az ülésre a fideszes képviselők. Mivel az ügynek korábban megnyert MSZP-s Móricz Eszter is távol maradt, nem tudott szavazni a fegyelmi eljárásról a testület. Hajdu tehát maradt a helyén.

A helyi Fidesz legfőképp csak azért kezdeményezte a fegyelmi eljárást, mert a polgármester nem hajtott végre két, a testület által elfogadott határozatot. Leegyszerűsítve arról van szó, hogy a fideszesek egy óvodafelújításra akartak költeni pluszpénzt, a polgármester azonban túlárazottnak tartotta a közbeszerzést, ezért nem volt hajlandó elrendelni a pénz kifizetését a költségvetésből. 

Áll a bál Rákospalotán. A Fidesz fegyelmi eljárást akar, az MSZP ki akarja zárni az ehhez asszisztáló képviselőjét. A Jobbik visszakozott.Tovább

A helyzet különlegessége az volt, hogy a Fidesz az eljáráshoz eleinte néhány ellenzéki képviselőt is megnyert, a helyi MSZP és a helyi Jobbik is támogatta azt. A Jobbik később visszakozott, Móricz Eszter ellen pedig etikai eljárást indított az MSZP, majd a kizárása mellett döntött. Úgy tudjuk, jogilag még nem zajlott le a kizárás, de már csak a formális eljárás van hátra.

A történetnek ezzel nincs vége, a Fidesz ugyanis arra készül a helyszínen elmondottak alapján, hogy újra beterjeszti majd a felfüggesztésről szóló indítványát.

(Esti Újság-Index )

 

hírdetés
hírdetés