Áll a bál a XV. kerületben. Hisz a nyilvánosan lemondott Pintér alpolgármester, aki a június 6.-ai ülésen bejelentette, hogy a jövőben nem kíván részt venni a testület munkájában, a mostani új megismételt közgyűlésen fő ellenségét Lamperth Mónika jegyzőt kívánja meneszteni. Az eset így érdekes, hisz Pintér lemondása teljesen törvényes volt a képviselők szerint, hisz a szóbeli közlés is hivatalos.  Pintér keménykedése érthető, hisz Lamperth legutóbb azt közölte, hogy a kerületben egy óvodai beruházás korrupciógyanús és lépni fog.  Bár a XV.kerületben nem Fideszes a városvezetés, minden maradt a kormánypárt kezében és a hűséges jó elvtársak vezetik a kerületi cégeket. A bukás elött ugyanis mindenkit bebetonoztak a székébe a szerződésekkel.

 

Érdekes botrány van kialakulóban a XV. kerületben. A lemondott Fideszes alpolgármester le akarja váltatni a kerületi jegyzőt, az ex-belügyér Lamperth Mónikát. Nos jogilag ez így már a közröhely tárgyát kezdi képezni  a kerületi Fidesz-vezér Pintér lépése, legalábbis úgy tűnik.

Mint arról mi is beszámoltunk miután Lamperth Mónik a legutóbbi közgyűlésen közölte, hogy az egyik óvoda felújítás korrupciógyanús és lépni fog, az alpolgi mellre szívta az esetet. Majd a közgyűlés 22.-ik pontjánál bejelentette, hogy ő a jövőben nem kíván részt venni a testület munkájában. Azaz Pintér lemondott. Ezt több kerületi politikus is megerősítette az Esti Újságnak. Az törvények értelmében egy ilyen lemondást visszavonni nem lehet.

Így érdekes Pintér új kezdeményezése és nyilatkozata a Magyar Hírlapnak, hogy Lamperth menesztésére készül, hisz lemondott. Kérdés , hogy fog részt venni a közgyűlésen ? Mit fog tenni a polgármester?  

(Csákány) 

 

hírdetés
hírdetés