Sokan zúgolódnak a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozó Club Aliga szállás minőségére. A hotel lepukkant, koszos, és drága. Négy napra 220 ezer forintért nyaralhattak azok a “szerencsés” nagycsaládosok az adófizetők pénzén akik ide nyertek az Erzsébet-táborok keretében kedvezményes üdülést. Nagy biznisz volt ez, de nem a nyaralóknak.

Sokan zúgolódnak a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozó Club Aliga szállás minőségére. A hotel lepukkant, koszos, és drága. Négy napra 220 ezer forintért nyaralhattak azok a “szerencsés” nagycsaládosok az adófizetők pénzén akik ide nyertek az Erzsébet-táborok keretében kedvezményes üdülést. Nagy biznisz volt ez, de nem a nyaralóknak.

 

2018-ban Mészáros Lőrinc és a miniszterelnök vejének Tiborcz Istvánnak  az érdekeltségébe került a Club Aliga. Hirtelen ezen szálláshely nem meglepő módon zsíros üzlethez jutott az Erzsébet táborok révén, hisz nagycsaládosokat láthattak vendégül, állami pénzen, 4 napra 220 ezer forint értékben. A szerencsés családoknak csak pár ezer forintot kellett így kifizetni és az utazási költséget. Az árban pedig benne volt a teljes ellátás is. Arra azonban gondolni sem mertek a nyaralók, hogy egy lepukkant, koszos szállást kapnak az egykoron exklúzív pártvezetőknek fenntartott Club Aligában. Ráadásul az étkezéssel is komoly problémák voltak. Csak néhány vélemény a rémálommá vált nyaralásról.

„Aki teheti ne jöjjön ide a szállóba semmiképpen!!! A gyerekek szó szerint sírnak hogy menjünk haza! A szag ami a szobában van az elviselhetetlen, dohos, ami ezekből a 30 éves koszos bútorokból áramlik, hajnali 1 óra van és nem tudom rávenni magam az alvásra, elindulnék haza amit reggel megteszünk, csak az a baj, hogy nem a kertek alatt lakunk (…) Ne essetek az én hibámba, nem hallgattam az előttem szólókra, kosz kosz és kosz!!!”

A szülők beszámolói.

A szobák tele voltak pókokkal, szúnyogokkal és más ízeltlábúakkal, egyesek egérürüléket is találtak az ágyneműtartóban;

A berendezés elavult és hiányos volt, lámpák hiányoztak, vezeték lógott a falból, a szálló takarítása hiányos volt, az ételek minősége általában rémes volt, az esetenként jobb ételekből pedig nem volt elég, szikkadt pékáru, sovány leves, hiányos feltétű tészta volt a leggyakoribb menü, a vacsorát ami megmaradt, reggelire újra feltálalták, romlott ételt is felszolgáltak, amit állítólag a konyhafőnök is elismert.

 

A Club Aliga állítólag nem tud a családok panaszairól. Pedig az egyik nagy szálláskereső portálon ezen hozzászólások mind mind megtalálhatóak.

 

Aki teheti ne jöjjön ide a szállóba semmiképpen!!! A gyerekek szó szerint sírnak hogy menjünk haza! A szag ami a szobában van az elviselhetetlen, dohos, ami ezekből a 30 éves koszos bútorokból áramlik, hajnali 1 óra van és nem tudom rávenni magam az alvásra, elindulnék haza amit reggel megteszünk, csak az a baj, hogy nem a kertek alatt lakunk (…) Ne essetek az én hibámba, nem hallgattam az előttem szólókra, kosz kosz és kosz!!!-írta egy csalódott anyuka.

 

A programot az állam egy alapítványon keresztül finanszírozza, vagyis a családok 220 ezer forintos nyaralási költségéből 202 ezer forintot vállal át. A családok némi önrészt és az utazást állják.

A szülői beszámolók szerint a program jó üzlet a lepukkant Mészáros-Tiborcz-féle szállónak, mert a támogatásért cserébe alig szolgáltatnak valamit.

Mindezt úgy, hogy sok nagycsaládosnak ez a program az egyetlen üdülési lehetősége, mert pusztán önerőből nem tudnák előteremteni a szükséges anyagiakat. Megjegyeznénk, hogy az állami támogatást akkor is megkapja a szálló, ha a nyaralók idő előtt inkább távoznak.

A végén pedig még pár vélemény az itt járóktól.

A szúnyogháló vízálló sebtapaszokkal van rögzítve (!) A wc ülőke első használatkor letört. Az ételek ehetetlenek, lefagyasztják a maradékokat, amit később ismét kiadnak. Kosz, mocsok, hajszálak, rovartetemek mindenütt. Takarításnak nyomát sem láttam. A szúnyoghálón 50*50 cm-es lyuk tátongott, ahol lódarazsak repültek be. A fürdőszoba penészes, penész és vizeletszag terjengett a levegőben. A pótágyért ugyanúgy ki kell fizetni a teljes szoba árát.

hírdetés
hírdetés