Nagy csapást mért a rendőrség az egyik legnagyobb hazai csaló bandára. A magyar bankokat évek óta fosztogató T.Alex magyarországi bandája lebukott, igaz ő már lassan a hatodik  éve vígan él a Karib térségben. Úgy tudjuk a banda azonban nemcsak a bankok rendszerét cselezte ki, és zsákmányolt tíz meg százmilliókat, hanem ingatlancsalásokban is részt vettek. Állítólag profi módon hamisított közjegyzői okiratokkal és feltehetőleg ügyvédek segítségével adtak el ingatlanokat. A banda több tagja előzetes letartóztatásban van már.

Nagy csapást mért a rendőrség az egyik legnagyobb hazai csaló bandára. A magyar bankokat évek óta fosztogató T.Alex magyarországi bandája lebukott, igaz ő már lassan a hatodik  éve vígan él a Karib térségben. Úgy tudjuk a banda azonban nemcsak a bankok rendszerét cselezte ki, és zsákmányolt tíz meg százmilliókat, hanem ingatlancsalásokban is részt vettek. Állítólag profi módon hamisított közjegyzői okiratokkal és feltehetőleg ügyvédek segítségével adtak el ingatlanokat. A banda több tagja előzetes letartóztatásban van már.

 

Úgy tűnik a hatodik éve hiába keresett banki fosztogató T.Alex körül komolyan szorul a hurok.

Az Esti Újság tavaly szeptemberben írt először a banki hekker esetéről, akit ugyan régóta keres a rendőrség, de nem találja. A karib térségben menedéket találó férfi ugyanis a szökése ellenére is vígan csapolja több magyar bank gyanútlan ügyfelének a számláját, úgy tudjuk a mai napig.

Sőt annyira magabiztos ez a T.Alex, aki lassan már zseninek számít, , hogy az őt kereső rendőrségnek még egy videó üzenetet is küldött . A férfi ebben hergeli a nyomozókat és önmagát modernkori Ludas Matyinak állította be, aki csak azért fosztogatja a banki ügyfeleket, mert káruk ezen ügyfeleknek nem keletkezik, hisz a bank mindent megtérít, de ő a bankárokon akar példát statuálni.

Nos a hatóságok komoly előre lépést tettek az elmúlt hetekben. A férfi magyarországi segítőit úgy tudjuk elkapták és előzetes letartóztatásba is helyezték pár héttel ezelött. Azonban a banda tagjait nem a banki hegkelésekkel és csalásokkal gyanúsítják. Mint kiderült T.Alex szervezete ugyanis ingatlanokat is értékesített, igen, igen, törvénytelenül. Úgy tudjuk profi már-már eredetinek tűnő hamisított közjegyzői okiratokkal adtak el ingatlanokat úgy, hogy az eredeti tulajok csak néztek mint a moziban. A banda ebben is profi volt, nemcsak a banki számlák fosztogatásában.

Az, hogy a banda miképp jutott a banki ügyfelek adataihoz egyelőre szigorú titok, és az is, hogy miképp jutottak az átvert vagy lehúzott ingatlan tulajdonosok adataihoz. Így azt sem tudni, hány ingatlant adott el a banda ilyen törvénytelen módon, legalábbis mi egyenlőre nem tudjuk.

Az Esti Újság úgy tudja ügyvédek is segítették a banda munkáját, hisz ingatlanokat eladni ügyvédi ellenjegyzés nélkül évek óta nem lehet. Kérdés ezen ügyvédek tudtak-e arról, hogy a banda mit művelt és, hogyan tett szert ezen ingatlanokra. Másik kérdés ezen ügyvédek kezén mikor kattan a bilincs.

Úgy tudjuk a banda a fenyegetésektől sem retten vissza. Életveszélyesen megfenyegettek több érintett is, akik csak gyanút fogva odszkodtak a velük való bármiféle együttműködéstől, de akadt olyan is, hogy egy cég vezetője lelépett a csalással eladott ingatlan árávoz és a cég tulaja nem aludt napokig T.Alexék fenyegetései miatt.

Tavaly az Esti Újság ezt írta T.Alexről és az ügyeiről, amely talán az érdeklődésünk miatt is elég fontos lett a hatóságoknak.

Öt éve hiába keresik a bankszámlákat simán megcsapoló győri férfit a rendőrök. Ráadásul állítólag azóta is tovább folytatja ténykedését a pénzintézetek győri réme. Úgy tudjuk a férfi ellen már több körözés is ki van adva, és európai elfogatóparancsot is kiadtak már ellene, de úgy tűnik valamiért nem nagyon tudják elkapni a rendőrök, ami fura. Akit akarnak pikk-pakk elfognak. Teljesen mindegy hol van a keresett személy.

Lassan már több mint öt éve nem tudják elkapni a rendőrök azt a győri csalót, aki nemes egyszerűséggel csapolja a banki ügyfelek és így a bankok számláit. A keresett férfi ráadásul folyamatosan munkálkodik és nem nagyon izgatja, hogy keresik. Az pedig számunkra több mint érthetetlen, hogy a férfi miképp tudja lenyúlni a banszámlákon lévő pénzt évek óta ? A banki biztonsági rendszerek ezt miért nem tudják blokkólni ? Ha tudnák akkor ugye nem igazán tudná évek óta folytatni a könnyű pénzszerzési trükkjét folytatni a férfi, ezért vélelmezzük azt, hogy igazából tehetetlenek a bankszámlák réme ellen. Mindez pedig sok-sok kérdést vet fel. Vagy nincs veszély érzése az állítólag bujkáló férfinek, vagy pedig tudja, hogy nem is fogják elkapni valamiért.

Tény kérdése, hogy a bankokat és az ügyfelek pénzét csapoló férfi lassan rekorder lesz a rendőrség körözési listáján a maga öt évével.

Az is tény kérdése, hogy feltehetőleg már sok százmillió forintot lenyúló csaló nincs benne a legkeresettebb személyek listáján, ami több mint különös. Persze az is lehet csak mi bénáztunk.

Az is fura, vagy legalábbis nekünk érthetetlen, hogy a győri bankfosztogató ügyei úgy tűnik nincsenek egyesítve, hisz Egertől-Budapestig jó néhány helyen keresik. Azaz van ügye. Természetesen próbáltunk utána járni, hogy mi az oka annak, hogy nem találják a bankszámlákat csúnyán lecsapoló csalót.

Tájékoztatjuk, hogy csak a Budapesti Rendőr-főkapitányságon folyamatban lévő ügyek vonatkozásában tudunk Önnek választ adni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága és a BRFK Bűnügyi Főosztálya is csalás miatt folytat eljárást, a nyomozás érdekeire tekintettel a folyamatban lévő eljárásokról nem kívánunk bővebben nyilatkozni.-írta a BRFK kommunikációs osztálya az Esti Újságnak.

Az is fura, hogy a bankszámlák rémének tartott csaló trükkje ellen nem nagyon van gyógyír. A gyanútlan ügyfelek bankszámláiról ugyanis úgy tűnik folyamatosan szedi le a pénzeket. A banki biztonsági rendszereket pedig úgy tűnik profin veri át.

hírdetés
hírdetés