Egyre érdekesebben alakul a két közismert sztár rendőr büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken. Mint ismeretes az ügyészség zsarolással és befolyással üzérkedéssel vádolja Labanc Ferencet és Porkoláb Zsoltot, akik a BRFK oszlopos tagjai voltak hosszú éveken át, majd magánnyomzók lettek és újságírók. Az ügyben van minden kérem szépen, mint egy rossz magyar akció krimiben. A főszereplő rendőrök mellett van egy újságíró tanú és egyben ex-üzlettárs, aki a vádlottak szerint a sértettekről írt lejárató cikkeket, vannak elégedett ügyfelek, s van a sztoriban simlis felszámoló is, nem fizető ügyfelek,  egy rendőrségi közalkalmazott, akit nem mellesleg úgy tűnik tévesen hivatalos személynek tekint a vádhatóság és még sok sok meglepetés. Igazi magyar krimi népmese.

 

Anno nagy dirrel dúrral rohanta le a TEK a két ismert budapesti sztár rendőrt a copfos Labanc Ferencet, aki sokáig volt az éjszakai életben jól ismert Tasnádi Péterrel, és szintén zsákkal a fején vitték el  Porkoláb Zsoltot is, akik magánnyomozóként, ténykedtek hosszú hosszú évek óta. Sőt még a média világába is belekóstoltak, egyrészt szakértőként, majd később média vállalkozóként is amit egy bűnügyekkel foglalkozó internetes újságíró üzlettársuk ajánlott nekik. A biznisz dübörgött. Nem kicsit. Azonban az egyik ügyfelüknél  történt esemény ledöbbentette őket, leesett nekik, hogy itt komoly bajok, pestiesen mondva lehúzásoknak a főszereplői. Holott meg voltak győződve reklámbevételeik vannak.

Mondta a társunk V.Ferenc, hogy ő felvette már a reklám összeg felét a Reneszánszos Balogtól, mi menjünk el a másik feléért. El is mentünk de ott fura dolog történt olyan érdekek, furák voltak amikor oda adták a reklámért járó fennmaradó összeget. Rá is kérdeztünk, és mondták, hogy ezt úgy érzik zsarolás. Na ez kiverte bennünk a biztosítékot és azonnal megszakítottunk minden kapcsolatot az újságíró ügyvezető igazgatónkkal, üzlettársunkkal -mondta Porkoláb Zsolt, az Esti Újságnak. .

Persze más esetekről is kiderült, hogy reklám bevételnek hitt zsarolási pénzek kerültek a fura profillal ténykedő vállalkozáshoz. Az ügyek érdekessége, hogy most ezen ügyek miatt is nagy bajban vannak az ex-zsaruk. Holott Porkoláb szerint van olyan eset, amikor ő még sehol sem volt.

A vád szerint a két ex-zsaru a neten megjelent cikkekkel presszionálta és zsarolta ügyfeleit. A gond csak az, hogy ezen cikkeket nem a vádlottak írták, nem is tudtak róluk, hanem ex üzlettársuk, de ő tanú a jelenlegi büntetőeljárásban. Ráadásul ezekről nem is tudtak állítja Porkoláb Zsolt és amikor ezen nem túl pozitív írások megjelentek már nem is voltak üzlettársai a netes újság főszerkesztőjének.

Természetesen a Reneszánsz cég vezetője is tanú a mostani ügyben, a vád tanúja.

De nem ez volt az egyetlen egy ilyen eset. Mint kiderült 10 millióért az Electro World botrányról is írtak volna olyan cikket, ami jól jöhetett volna a tulajdonosnak  P. Csaba, aki szintén sértett a mostani perben és szintén a vád tanúja.  Igaz ekkoriban az egyik vádlott sztárzsaru Porkoláb Zsolt még nem volt az újságíróval közös vállalkozásban benne.

Így van 10 milliót kértem azért, hogy ilyen cikket jelentessek, ami Polgár Csabát kedvezőbb színben tünteti fel – vallotta az egyik tárgyaláson a meghallgatott tanú újságíró V.Ferenc. ( részlet a tárgyalási jkv.-ből )

P.Csaba úgy lett a vád tanúja, hogy egy másik komoly bűnszervezet tagjaként elkövetett csalási ügyben épp a két sztár rendőr a koronatanú. Azaz most őket próbálja meg rossz színben feltüntetni. Fel is merül rögtön, hogy vajon lehet-e hiteles-e egy ilyen tanú ?

De lépjünk csak tovább a fő zsarolási ügyben is az Angliában élő magyar  vállalkozó Cassidy Zsuzsa is kapott állítólag megkeresést a vádlottak újságíró társától. Erről sem tudtak a most bajban lévő zsaruk.

Ez egy érdekes ügy volt. Minket megkeresett ez a hölgy, hogy vásárolna egy felszámolótól elektronikai cikkeket Pécsen, mi derítsünk ki mindent az eladóról és mi mesés jutalmat kapunk. Minden jól sikerült. A felszámoló eladta egy offshore cégnek az árt, amit aztán megvásárolt Cassydi. Ezt akarta, ő örült, hisz fél áron vehetett meg mindent . Jóban lettünk Cassydivel. Még a családunkat is vendégül látta Angliában. S jelezte ő ad nekünk még 220 ezer font jutalmat annyira jók voltunk, mi ezt örömmel vettük. Azonban ezt az összeget sosem fizette ki s ebből lettek a félreértések. Mi a számlát is kiállítottunk ezután jöttek a  hitegetések. Sosem fenyegettük és nehezen is hihető, hogy ő ott Angliában annyira rettegett volna tőlünk, több ezer kilométer távolságra. Ráadásul mi közöltük is vele írásban, hogy részünkről ez az ügy le van zárva. Sajnos a volt társunk ebben az ügybe is bekevert úgy tűnik. V. Ferenc írt levelet Cassydinek, de erről mi nem tudtunk semmit. – mondta Porkoláb.

A pécsi elektronikai árúk, gépek megvásárlása során minimum 5 millió euróval olcsóbban lett minden eladva. Így nemcsak a felszámoló de a hitelezők is komoly károkat könyvelhettek el.

De az ügyben még rengeteg sértett szerepel. Érdekesség, hogy mind olyan ügyfél, akikről a magánnyomozók kiderítették, hogy nem teljesen törvénytisztelők és, hogy vaj van a fülük mögött. Nos a magánnyomozókat biztos nem szeretik azok, akik után nyomoznak vagy vizsgálódnak. A megbízók többnyire kedvelik őket, bár itt ez sem törvényszerű, hisz volt aki zsarolási pénzt fizetett reklámnak, PR cikknek álcázva.

A per a vége felé közeledik, amit a Fővárosi Törvényszéken Kalina bíró úr vezet. Nincsen könnyű helyzetben a főitész, hisz az ügy úgy tűnik aligha van rendesen felderítve, kinyomozva és igencsak egyoldalúra sikeredett. Vannak, akik tanúk az ügyben,  de bizony úgy tűnik egy kívülállónak, hogy vádlottnak kellene lenniük. Ráadásul a zsarolások úgy tűnik tovább folynak, lejárató cikkekkel, majd ajánlatokkal, üzenetekkel, azaz hasonló módon, mint ahogy azt a vádirat írja a két sztár rendőr ügyében, de ezekhez a két vádlott rendőrnek továbbra sincs köze, akárcsak a vádban szereplő eseteknél.

Az ügyészség elrettentő ítéletet akar. Az ex-zsarukat el akarja tiltatni a magánnyomozástól is, amihez értenek. Az azonban elgondolkodtató, hogy a vádlott rendőrök újságíró üzlettársa miként úszta meg ezt a bűnügyi eljárást ?

hírdetés
hírdetés