Felajánlották a nemrég  elfogott Zuschlagnak , hogy szabadulhat, ha minden új pártra terhelő vallomást tesz. Úgy tudjuk az ex-politikus egyelőre nem élt a vádalkus lehetőséggel, mert nem is ismeri az új pártok többségét sem. Ráadásul a börtönt is megjárt politikus semmiféle törvénytelenséget nem követett el.

 

Zuschlagot az egykori nagyreményű politikust az ág is húzza. Nem tud elmenni ugyanis ügyvédi szakvizsgájára és szakdolgozata megvédésére miután előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. Bár a választási csalás kísérletével gyanúsított Zuschlagnak úgy tudjuk felajánlották a vádalkut a nyomozók. Azaz, ha minden új pártot feldob, akkor haza mehet.

Zuschlag azonban ezt nem fogadta el. Feltehetőleg nem tud lényegi információt más pártokról.

Az MSZP egykori tehetséges politikusát azzal gyanúsítják, hogy társaival részt vett egy adatbázis-feltörésében, és az így megszerzett adatokkal több százmilliós állami támogatáshoz akart jutni. A rendőrség és a NAv gyanúja szerint az expolitikus kamupártokkal akart trükközni.

Elképzelhető, hogy tévedés lehet a háttérben. Ügyfelem meg van győződve róla, hogy nem úgy történtek a dolgok, ahogy az a gyanúsításban szerepel – mondta a Blikknek Zuschlag ügyvédje, dr. Szente Zsolt.

Zuschlag János igen elfoglalt volt az utóbbi hónapokban: jogi szakvizsgájára készült, február 12-én védte volna meg szakdolgozatát a Szegedi Tudományegyetemen.

Zuschlag János korábbi börtönéveiben is sokat olvasott. Akkor alapítványi pártpénzek miatti csalásért ült, 2013-ban szabadult, azóta kerülte a politikát.

hírdetés
hírdetés