Letöltendő börtönt és vagyonelkobzást kér az ügyészség Kuna Tiborra,  mert a vád szerint kamu számlákat fogadott be a cége. Azonban a vádlottak között úgy tudni ott van az ex-Fradi vezér, ma már celebként és a TV2 műsorvezetőjeként ténykedő Berki Krisztián is.

A Fővárosi Főügyészség Kuna Tibort, a kormány milliárdos megbízásokhoz juttató kedvenc kommunikációs vállalkozóját különösen nagy vagyon hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével, és hamis magánokirat felhasználásával vádolja.

Az ügyészség dutyiba is dugná és a vagyonát is elkobozná Kuna Tibornak, aki szerintük összesen 245 millió forintnyi hamis számlát fogadott be, és ezzel 52 milliós kárt okozott a költségvetésnek.

Kuna egyébként csak egyike az adócsalási ügy 60-nál is több vádlottjának, akik között rajta kívül például Berki Krisztián focistából lett celeb is megtalálható, aki legfőképp a TV2 műsorvezetőjeként is fel fel tűnik.

Berki vállalkozása a hatóságok szerint kevesebb hamis számlát fogadott be, mint Kunáé, de rá is letöltendő börtönt kérnek az ügyészek. A hatóságok szerint ők mindketten “csak” vásárlói voltak a hamis számlákat árusító bűnszervezetnek, nem ők a hálózat szervezői, és így a fővádlottjai az eljárásnak.

hírdetés
hírdetés