Amit eddig csak pletykáltak, azt most Lázár János miniszter is bejelentette. Azaz a kormány kivezeti a letelepedési kötvényt. Igaz Lázár miniszter szerint ennek semmi köze a Jobbik követeléséhez, ami lehet, de mégis úgy tűnik mintha. Természetesen szerencsétlen véletlen egybeesések lehetnek itt is. 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal indokolta a döntést, hogy “a letelepedési kötvényekre nem lesz szükség”, miután a hitelminősítők kivették Magyarországot a bóvliból. A miniszter mindenképp szerette volna elkerülni a látszatot, hogy a Jobbik volt a lépés oka – külön kitért arra, hogy nem amiatt szüntetnik meg a letelepedési kötvényt, mert az ellenzéki párt ezt szabta feltételül ahhoz, hogy elfogadják az alkotmánymódosítást. Mint mondta, a kötvény felülvizsgálatát már fél éve megkezdték.

Akármi is az igazság, annyi biztos, hogy itt az idő – a miniszter szavai szerint – a “hagyományos eszközökhöz” visszatérni az ország adósságának finanszírozásában. Az adósságfinanszírozás javult, nőtt a magyar állampapírok iránti kereslet – sorolta az indokokat Lázár.

Mint ismeretes a Jobbik elnöke Vona Gábor közölte a miniszterelnökkel, hogy buy fluconazole without prescription támogatják az általa kezdeményezett alkotmánymódosítást, ha a kormány azonnal leállítja a kétes és rettentő gyanús letelepedési kötvényeknek az árusítását.

Post expires at 5:40de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés