Lekapcsolták az autókkal csaló maffiát. A készenléti rendőrség különleges ügyek felderítésére létrehozott főosztálya ismét sikerrel számolt fel egy nemzetközi összefonódásokkal rendelkező hazai bűnszervezetet. Az ügyben további elfogások várhatóak.

A banda tagjai külföldi lízingcégek tulajdonjogát kijátszva Magyarországon helyeztek forgalomba nagy értékű autókat, majd később azokat jelentős summáért értékesítették is.

A járművek közös jellemzője az volt, hogy azokat Szlovákiában ottani stórmanok nevére lízingelték, viszont a törlesztőrészletet néhány hónap elteltével „elfelejtették” fizetni. Az áthozott autókhoz ezek után hamis törzskönyvet és számlát készítettek, majd a járműveket forgalomba is helyezték. A kocsik felderítését egyébként az sem könnyítette meg, hogy a gyárilag beszerelt nyomkövetőket rendre kiszerelték belőlük. A hamis papírokkal ellátott kocsikat a banda végül az interneten vagy autókereskedéseken keresztül értékesítette.

Azt nem tudni mi lesz a jóhiszemű vevőkkel és az autókkal? Feltehetőleg mindenki elbukta a bandától vett autóját. Az Esti Újság úgy tudja, hogy további letartóztatások várhatóak az ügyben, hisz az autók valahogy forgalomba lettek helyezve.

 

hírdetés
hírdetés