Feljelentést tett Bienerth Gusztáv ellen a Fővárosi Főügyészségen Tóth István, a Honvéd Kossuth Lajos SE elnöke. Kezd ez az egész úszós szövetséges hakni már szánalmas lenni egy külső szemlélőnek. Ráadásul a nemrég leváltott elnök átvilágította a szövetség elmúlt évtizedeit s volt baj bőven. Kérdés, hogy a mostani feljelentés vajon Bienerth vizsgálataira lenne válasz ?

Az ATV-hez eljuttatott közleményben Tóth azt írja, elfogadhatatlan számára, ami a Magyar Úszó Szövetségben az elmúlt 7 hónapban történt.

Az elnök “gyalázatos visszaéléseket” emleget, azt írja, az általa megismert ügyletek „a hűtlen kezelés tényét a legteljesebb mértékben kielégítőnek látszana. 

Konkrét szerződéseket is idéz, amelyekből az derül ki Tóth szerint, hogy Bienerth 14,5 millió forintos szövetségi jutalékot fizetett valakinek, a MÚSZ operatív igazgatójának havi bruttó 750.000 forintot; egy belsőépítészeti tanácsadónak pedig havi bruttó 500 ezret.

A Honvéd elnöke cégeket is felsorol, amelyek állítása szerint indokolatlanul jutottak több millió forinthoz Bienerth utasítására.

hírdetés
hírdetés