Előzetesben marad továbbra is az a rendőr alezredes, akit azzal vádolnak, hogy lányokat rontott meg és fajtalankodott velük. A tiszt azzal vette le a lábukról a tiniket, hogy látja a szellemeket. Úgy tujduk, hogy az alezredest állítólag újabb bűncselekményekkel fogják meggyanúsítani, amelyek miatt szükséges a további fogvatartása. Tény kérdése, hogy a börtönben a pedofil gyanúval bevitt személyeket a rabtársak komoly atrocitásoknak teszik ki és a mindennapjaikat keseritik meg, ha igazak a vádak, ha nem a fogvatartottal szemben.

Előzetes letartóztatásban maradt az a volt rendőr alezredes, akit nyolc lány sérelmére elkövetett kiskorú veszélyeztetésével és két rendbeli hivatali visszaélés bűntettével gyanúsít az ügyészség. A tiszt legszigorúbb fogvatartása azért indokolt dr. Bali-Fülöp Zsuzsanna, a Tolna Megyei Főügyészség eseti megbízott sajtószóvivője szerint, mert időközben további – köztük több nemi erkölcs elleni – bűncselekmény gyanúja is felmerült.
Az alezredes a gyanú szerint évek óta – rendőrségi beosztására is hivatkozva, magát drog-prevenciós szakértőként feltüntetve – valódi prevenciós előadások helyett olyan mélylélektani rétegeket érintő feladatokat végeztetett a gyermekekkel, melyek segítségével közelebb kerülhetett hozzájuk. Olykor éttermekbe vitte őket és apró bizsukat, néha ruhákat, fehérneműeket vásárolt nekik, azt hangoztatva, hogy szereti őket. Ráadásul sokszor szexuális tartalmú, vagy arra utaló beszélgetéseket kezdeményezett. A képzések közötti estéken, valamint a táborokban azt állította a lányoknak, hogy látja a lelkeket, illetve tud a szellemekkel kommunikálni.
A képzéseken és táborokban, az előadások közötti estéken összesen 21 kiskorú lánnyal igyekezett intimebb közelségbe kerülni. Ilyenkor többségükkel egy szobában, és azon belül is egy ágyban, vagy matracon aludt. Két lánnyal közös megegyezéssel szexuális kapcsolatot létesített, az egyik még nem volt 18 éves. További hat lánnyal „szeméremsértő cselekményeket” végzett, egyikük még a 14. életévét sem töltötte be.
A volt alezredes – a hivatali visszaélés kivételével tagadja, hogy bűncselekményt követett el. Az ügyben várhatóan hamarosan befejezik a nyomozást.

hírdetés
hírdetés