Megszólaltak a halálhajó túlélői.  A dél –koreai túlélők szerint a  Hableány városnéző kishajó kabinjában utazó turista társaiknak esélyük sem volt a kijutásra.

Megszólaltak a halálhajó túlélői.  A dél –koreai túlélők szerint a  Hableány városnéző kishajó kabinjában utazó turista társaiknak esélyük sem volt a kijutásra.

 

Akik megmenekültek a halálhajóról, csak a szerencsének köszönhetik életüket – mesélték a tegnapi dunai hajóbaleset túlélői a koreai médiának. A már Budapestre érkezett ázsiai sajtó több érintettet is megszólaltatott, akik egytől-egyig rémes élményekről számoltak be. Mint elmondták, már a hajókázás vége felé jártak, amikor megérkezett a szállodahajó.

Egy hatalmas hajót láttam közeledni, de meg sem fordult a fejemben, hogy nekünk jön – kezdte a Chosun című lapnak egy 31 éves férfi, aki a források szerint véresre sírta a szemét, illetve gyakran zavartan is viselkedik.

Érthető, nagyon megviselték a történtek. A nő az életét csak a szerencsének köszönheti, az ütközés pillanatában ugyanis épp a fedélzeten fotózott. Emlékei szerint legalább húszan voltak fent rajta kívül, és csak nekik volt esélyük túlélni a tragédiát. Erről beszélt egy másik megmenekült férfi is.

Aki a fedélzeten volt, azonnal a vízbe zuhant, aki a kabinban, ki sem jutott már – mondta a turista, aki egyedül a közelben lévő mentőöveknek köszönheti életét.

Egybe sikerült az utolsó pillanatba belekapaszkodnia, a vízben pedig átdobta a zsinórját egy társának, így mindketten megmenekültek. A látványt azonban sosem fogják feledni: a többiek még fel-felbukkantak a közelükben, majd végleg elmerültek.

A mentést többen is kaotikusnak nevezték: mint elmondták, a sodrás miatt a mentőegységek nem tudták megközelíteni őket. Azok, akik – a férfihoz hasonlóan – mentőöv közelébe jutottak, esélyt kaptak a kiemelésre, ahogy azok is, akiknek volt erejük a hideg vízben a közeli hajókig elúszni, ám ez keveseknek sikerült. Egy 60 éves dél-koreai turista kitudott a partra úszni. Őt is egy másik hajó jármű legénysége húzta ki a Dunából.

Először kicsúszott a kezem, és elsodródtam, de kibírtam, amíg odajöttek értem – mondta.

hírdetés
hírdetés