Sem nyomozás, sem feljelentés, sem más eljárás nincs vagy legalábbis úgy tűnik az ellen az Ökogroup Zrt.ellen, amelynek egy közel félmilliárdos EU támogatásból kellett volna , hogy felépítsen egy tápszergyárat és logisztikai raktárat Bicskén. A gyár helyett azonban csak 59 lyuk készült el. Igaz itt nem ők húzták le az uniós pénztárcát. A cég emellett kapott 800 milliót egy bátornyterenyei logisztikai központ felépítésére is , de ez a projekt sem valósult meg, igaz az NGM szerint a projekt tavaly májusban fejeződött be, úgy tudni. Bár a helyszínen járva ez erősen megkérdőjelezhető. A cég vezére pedig él, mint Marci Hevesen. A legnagyobb gondja feltehetőleg, hogy vegyen-e luxus verdát vagy sem.

 

Úgy tűnik sok magyar világfi  hamar felismerte azt a lehetőséget az Uniós projekteknél, hogy elég megnyerni és felvenni a sok száz vagy épp milliárdot. Elkészíteni már nem is kell mert börtönbe ugysem zárják ezért Magyarországon az embert, főleg, ha csókos a kormánynál. Maximum majd visszakérik a pénzt, amit az unió természetesen  sosem fog megkapni. Azaz majd azon magyar állampolgárok fizetik ezt vissza, akik adót fizetnek be, TB-t az államkasszába, azaz a becsületes többség.

Tavaly derült fény arra, hogy 496 millió forint EU-s pénzből tápszergyár helyett csak 59 lyuk készült egy bicskei telken, amely a támogatás idején egy brit és seychelles-szigeteki hátterű cég tulajdonában volt. A Pannon Logistic Kft. ráadásul 260 millió forintot kapott kölcsön Matolcsy György unokatestvérének Szemereynek a bankjától. Azonban a bicskei beruházást közben annak a Reichardt Richárdnak a cége vette át, akinek apját, a London Bróker tulajdonosát 2000-ben a nyílt utcán lőtték le.

Az LMP-s Hadházy Ákos korrupciót emleget, a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint viszont továbbra sincs semmi probléma.

Az uniós támogatást a 2009-ben bejegyzett Q Pharma Kft. kapta, melynek két tulajdonosa Lachmann Norbert és Tóbi Csaba. Korábban Lachmann volt a cég ügyvezetője is, ám ma már Tóbi tölti be ezt a pozíciót.

Tóbi Csaba arról tájékoztatta a sajtót, hogy a logisztikai központ építésére vonatkozó projektet a Nemzetgazdasági Minisztérium engedélyével átadták az Ökogroup Zrt-nek.

Tóbi szavait alátámasztja a földhivatali nyilvántartás, aszerint ugyanis a darabonként nagyjából 9 millió forintos lyukakról elhíresült bicskei telek 2016 februárja óta az Ökogroup Zrt. tulajdonában van.

Az Ökogroup neve idén néhány hete már előkerült egy másik meg nem valósult beruházás kapcsán is. Május végén ugyanis szintén Hadházy Ákos hozta nyilvánosságra, hogy a cég jogelődje 837 millió forintos támogatást vett fel egy bátonyterenyei vasúti átrakó állomásra, amiből nem valósult meg semmi, csak a projektismertető tábla áll, semmi más.Pedig az NGM tavaly május 2-án befejezettnek minősítette a projektet.

Akárcsak anno Rakamazon a szintén több száz millióból felépült de el nem készűlt hírhedt tanösvény projektnél.

Nos a 2015 júliusában bejegyzett Ökogroup Zrt. tulajdonosa a RERI Handels Dienstleistung Gmbh., amely az osztrák cégnyilvántartás szerint Reichardt Richárd tulajdonában van. Ő még kiskorú volt 2000-ben, amikor apját, a London Bróker Rt. tulajdonosát, Reichardt Ignácot a nyílt utcán lelőtte az ismeretlen elkövető.

 

Az Ökogroup Zrt ellen a mai napig semmiféle eljárás azóta sem indult. AZ NGM nem kér vissza semmit sem úgy tűnik, hisz sem perfeljegyzés sem más nem látható a cégnyílvántartás szerint. Már pedig, ha visszakérték volna az uniós  százmilliókat, akkor csak kérnek az érintett peres cégre egy perfeljegyzést. De ilyen nincs. Így az Ökogroup vezére H. Viktor  gondmentesen élhet.

Kérdés a pénzzel vajon mi lett ? Mert ugye az el nem vész, max átalakul más vagyonná. Mert ugye a projektekre nem költötték úgy tűnik.

 

A bicskei beruházás azért is érdekes, mert az uniós pénzt elnyerő Q Pharma, a Fidesz pártigazgatójának a sportklubjánál a Fradi női kéziseit is támogatta. Kérdés mit vártak el cserébe ? Vagy mit reméltek ?  Hisz a patináns klubnak komoly károkat okozhatnak, ha kiderül itt valamiféle csalafintaság volt az uniós pénzek felhasználásánál.

Lachmann Norbert 2011 óta ügyvezetője és 2013 óta tulajdonosa a szintén 2009-ben bejegyzett Danubia Pharma Kft.-nek is, amely 2012-ben úgy nyert el összesen 656,5 millió forint EU-s támogatást, hogy egy vanataui offshore cég volt a tulajdonosa. 2013-ban két hónapig, mielőtt Lachmanné lett volna, a birminghami Independent Pharma Invest Ltd. birtokában volt a Danubia Pharma.

2013 februárja óta az Independent Pharma Invest Ltd. tulajdonában van a Pannon Logistic & Management Kft., melynek az ügyvezetője nem más, mint Lachmann Norbert. Ez a vállalkozás volt a tulajdonosa 2013 áprilisa és 2016 februárja között a bicskei lyukas teleknek, amely ma már az Ökogroup Zrt. tulajdonában van.

A brit cégnyilvántartásból nem derül ki az Independent Pharma tulajdonosa, de az igen, hogy az ügyvezetője Stella Georgette Port-Louis. A seychelles-szigeteki hölgyről az ICIJ (Tényfeltáró Újságírók Nemzetközi Konzorciuma) 2011-ben írta meg, hogy több mint 300 új-zélandi cég ügyvezetője, és egy helyi cégadatbázis szerint az Egyesült Királyságban jelenleg 63 vállalkozásban tölti be ezt a pozíciót.

A Pannon Logistic Kft. tulajdonosi háttere tehát finoman szólva is kissé átláthatatlan, de ez nem volt akadálya annak, hogy a cég hitelt kapjon Szemerey Tamás bankjától. A nyilvánosan elérhető információk szerint 2014-ben a Növekedési Hitel Bank 260 millió forint kölcsönt adott a Pannon Logisticnek.

.

 

hírdetés
hírdetés