Hivatali visszaélés miatt emeltek vádat a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara alelnöke ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség. A vádhatóság szerint a fő végrehajtó anyagi elszámolási vitába keveredett. 

 

Az ügyészség szerint Cs.Ferenc 2012-ben elszámolási vitába keveredett egy kft.-vel, és hivatali hatalmával visszaélve jogtalanul akart leemelni több százezer forintot a cég számlájáról. A vádiratban az áll, hogy a végrehajtó egy ingatlanárverés után tévedésből átutalt 400 ezer forintot egy kft.-nek, majd miután a cég nem akarta visszafizetni a pénzt, a fő végrehajtó hivatali helyzetével visszaélve hatósági átutalási megbízást állított ki, és ezt a banknak teljesítenie kellett.
Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt mondta: a Budapesti Nyomozó Ügyészség az önálló bírósági végrehajtóval szemben hivatali visszaélés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.A megvádolt végrehajtónem kívánt nyilatkozni. Ügyvédje, Kardos Éva is csak annyit mondott: védence ártatlan.
Azt egyelőre senki sem árulta el, hogy a vádlott végrehajtó fel lett-e függesztve vagy tovább ténykedhet a bíróság jogerős ítéletéig.

hírdetés
hírdetés