Üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a tiszaberceli nőt és sógorát, akik a nő férje által prostituáltak futtatásával és kizsákmányolásával Hollandiában összegyűjtött pénzt maguknak szerezték meg.

 

A vádirat lényege szerint a nő férje több prostituáltat futtatott Hollandiában éveken át, amelyből jelentős jövedelemre tett szert. A férfi az így összegyűjtött vagyont rendszeresen hazaküldte Magyarországra a feleségének, illetve a testvérének. Azért, hogy a futtató személyére ne derüljön fény, a férj a pénz hazautalásával a neki dolgozó prostituáltakat bízta meg.

 

A nő két év alatt több mint 8 millió forintot, a férfi testvére pedig több mint 2,5 millió forintot szerzett így meg, tudván azt, hogy ez a pénz a nő férje által Hollandiában elkövetett bűncselekményből származik.

 

A bűncselekmények felderítésére a holland és a magyar ügyészi szervek közös nyomozócsoportot állítottak fel, melynek munkája eredményeként a lányokat futtató férfit Magyarországon fogták el, majd a magyar hatóságok átadták Hollandiának, ahol megtörténik vele szemben a vádemelés. A közös nyomozócsoport munkájában nyomozó szervként a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala vett részt, jelentősen segítve a nyomozás eredményes befejezését.

 

Az ügyész a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre a vádlottakat és tiltsa el őket a közügyektől, továbbá rendeljen el velünk szemben vagyonelkobzást a bűncselekményből származó teljes vagyonra.- mondta Dr. Zsíros Zsolt, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

 

hírdetés
hírdetés