Éjszakai riválisától vár segítséget Portik. Egy ismert elítéltről van szó, aki azt állítja: Rohác elárulta neki, hogy nem Portik adott megbízást Boros Tamás megölésére, és az Aranykéz utcai merényletre, hanem valaki egészen más.

Perújítást kezdeményezett Portik Tamás ügyvédje az Aranykéz utcai merénylet ügyében arra hivatkozva, hogy egy közismert magyar elítélt azt állítja: Jozef Rohác elárulta neki a börtönben, hogy nem Portik Tamás adott megbízást Boros Tamás felrobbantására.

Az ügy érdekessége, hogy M.Róbert legfőképp kormányközeli kapcsolatokkal rendelkezett. Nemcsak azért, mert a miniszterelnökkel szerepel egy fotón, hanem más ügyek miatt. Így igen érdekes lehet az ő meghallgatása.

Kérdés a bíróság elrendeli-e a perújítást vagy lesöpri a beadványt. Sokak szerint Portiknak esélye sincs, mások szerint a bíróság független.

A perújítás jogorvoslati lehetőség arra az esetre, ha a jogerős ítélettel elbírált bűncselekménnyel kapcsolatban olyan új bizonyíték kerül elő, ami a terhelt felmentését, bűnösségének megállapítását, illetve lényegesen enyhébb, vagy akár lényegesen súlyosabb büntetését valószínűsíti.

Portikot jogerősen 13 év fegyházra ítélték, miután bizonyítottnak találták, hogy ő adott megbízást 1996-ban a szlovák Jozef  Rohácnak, hogy ölje meg a rá is terhelő vallomást tevő Boros Tamást. Bár a főügyészség életfogytiglant kért a vállalkozóra, az ítélőtábla helybenhagyta az első fokon kiszabott büntetést.

A lap információi szerint az állítólagos valódi megbízó neve Boros Tamás ügyészségi videós vallomásában is elhangzik, ő azonban előzetes letartóztatásban volt az Aranykéz utcai merénylet idején, és előtte is.

hírdetés
hírdetés