A szombathelyi ismert politikus, futballmenedzser és ügyvéd nyolc társával került előzetes letartóztatásba. S egyhamar aligha fog szabadulni Dr. Czeglédy Csaba, hisz maffia-üggyel gyanúsítják. Már régóta szálka a férfi a kormány szemében , főleg a munkaerő kölcsönző vállalkozása miatt. A most dutyiba került politikus ügyvédje az Esti Újságnak nyilatkozott. 

Gyorsan lezavarta a NAV és az ügyészség Dr. Czeglédy Csaba ügyvéd, politikus, vállalkozó és futballmenedzser és 8i társának az előzeteséről szóló tárgyalást. Persze érhető volt, hisz maffia-ügy lett belőle ami igencsak megnehezíti majd a gyanúsítottak elkövetkezendő börtönhónapjait. Abban pedig senki se reménykedjen, hogy 30 nap után szabadulhat majd.  Az Esti Újság megkereste a most előzetesbe került politikus Dr.Czeglédy Csaba ügyvédjét.

 

Úgy döntöttük a védencem és ügyfelem érdekében legfőképp, hogy nem nyilatkozunk az ügyről és kérem ebben értsék meg döntésünket, amelyet ezuton is köszönünk-mondta Dr.Hankó Faragó Miklós ügyvéd, az Esti Újságnak.

A most előzetesbe került baloldali és liberális politikus régóta tüske a kormány szemében. Egyrészt mert a munkaerő kölcsönző cége hatalmas volt, de leginkább az ország legnagyobb iskolaszövetkezete okozta a gondot Czeglédy ellenlábasainak. Rengeteg NAV vizsgálat folyt az elmúlt években de rendre lezárultak ezen ügyek is. Így érthetetlen, hogy akkor most mit találtak visszamenőleg évekre mégis csak.

Szombathelyen a most dutyiba került futballmenedzser, akinek a játékosai a Fradiban is megtalálhatóak, sokat tett azért, hogy az ex-honvédelmi miniszter Hende Csaba emberei meggyengüljenek az elmúlt években.

A Human Operator Zrt. közleményében azt írja, igazgatóságuk értetlenül áll az elmúlt napok eseményei előtt.

Cégünk az elmúlt években a Nemzeti Adó- és Vámhivatal különböző megyei szervezeteinek rendszeres és folyamatos vizsgálata mellett végezte tevékenységét. A hivatal által lefolytatott vizsgálatokban nem született a Human Operator Zrt.-t elmarasztaló közigazgatási adóhatározat. Az Igazgatóság a következő napokban áttekinti a cég működését és tájékoztatni fog minden érintettet a további ügymenetről, egyben kéri, hogy a különböző sajtóorgánumok beszámolóit mindenki fenntartásokkal kezelje – fogalmaztak.

A cég folyamatosan Vas megye egyik kiemelt adózójaként folytatta a tevékenységét.

 

A nyomozók gyanúja szerint a hálózat működtetésének célja éppen az volt, hogy Czeglédy cégében “rendben legyenek a dolgok”, a milliárdok a neki bedolgozó iskolaszövetkezeteknél tűntek el. Vagyis a Human Operator kiadta a munkát az iskolaszövetkezeteknek, akik szépen, ahogy kell, be is számláztak, a trükközés ezután, a partner cégeknél történt.

Czeglédy az általa irányított bűnszervezettel a megalapozott gyanú szerint egy több szintes céghálót működtetett, az álcával nem csak az áfa, hanem a személyi jövedelem adó megfizetését is elkerülték, amellyel a költségvetésnek 3 milliárd forintot meghaladó kárt okoztak. Az alsóbb szinteken az iskolaszövetkezeteket strómanok vezették – információink szerint havi 500.000 forintos juttatásért. Az iskolaszövetkezetek, amelyek egyébként érdemi tevékenységet nem végetek, Vas, Fejér és Csongrád megyében voltak bejegyezve, de a közreműködő munkatársak a diákmunkásokat Veszprém megyében is toborozták. A szálak éppen Czeglédy emberein keresztül az ajkai-sümegi térségbe is átnyúltak.

Az iskolaszövetkezetek a közterheket még csak be sem vallották. A diákmunkát elvégző fiatalok után még az szja-t sem fizették be éveken át.

A bűnszervezet 2013 és 2016 januárja közötti működése alatt a több mint 9 milliárd forintos forgalom mellett az állami költségvetést az általános forgalmi adó tekintetében mintegy 1,7 milliárd, a személyi jövedelemadót illetően mintegy 1,6 milliárd forint vagyoni hátrány érte – nyilatkozta az ügyben az MTI-nek a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

hírdetés
hírdetés