Nem ússza meg a felelősségre vonást a mélykúti tanya gazdája, akitől negyven állatot kellett kimenteni. A lovak nagyon rossz állapotban voltak s volt, amelyiken már nem lehetett segíteni. A gazda ellen hamarosan vádat emelhetnek.
A tanyára, ahol a haszonállatokat nagyon rossz körülmények között tartották, a rendőrök még tavaly nyáron mentek ki állatorvossal.
A doktor megállapította, hogy a 22 ló, birka és bárány, valamint 15 kutya alultáplált és beteg. Az állatok elszállításáról azonnal gondoskodtak. A nyomozók az istállóban két, kínok között elpusztult lovat is találtak.

Az ügyben kirendelt igazságügyi szakértői vélemény szerint a tulajdonos nem a „jó gazda gondosságával” járt el, és ezzel a haszon- és kedvtelésből tartott állatok élete veszélybe került – írta a police.hu.

A 63 éves gazdát állatkínzás gyanúja miatt hallgatták ki. Lezárult a nyomozás, most az ügyészségen a sor, hogy bíróság elé állítsa a tanya tulajdonosát.

2012-ben is hasonló eset történt , igaz akkor a Lovin versenyző P. Tímeát és társait vonták felelősségre s ítélték el jogerősen. ráadásul a sportolók ki is lettek tiltva a Kincsem Parkból.

hírdetés
hírdetés