A nyíregyházi önkormányzati cégnél állítólag fiktív számlák alapján fizettek ki mintegy 100 millió forintot. A Nemzeti Nyomozó Iroda tettesként gyanúsította meg a cégvezetőt, míg egy csoportvezetőt és egy helyi vállalkozót bűnsegédként hallgattak ki – tudta meg a Népszabadság Online.

Nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Bocskai Pétert (képünkön), a nyíregyházi önkormányzat tulajdonában lévő Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő (NYÍRVV) Nonprofit Kft. ügyvezetőjét a Nemzeti Nyomozó Iroda.
Az ügy előzményeként írja a lap: a NYÍRVV Kft. felügyelőbizottságának egyik volt tagja, Orosz Zoltán azért tett feljelentést, mert információi szerint a társaságnál állítólag fiktív számlák alapján fizettek ki csaknem százmillió forintot.  Orosz szerint az önkormányzati cégnél olyan felújítási munkálatokat számláztak le és fizettek ki, amelyeket a valóságban nem vagy nem úgy végeztek el, ahogyan azokat a dokumentumokban feltüntették. Orosz Zoltán nem a NYÍRVV-vel szemben, hanem annak két vezető beosztású dolgozója, Bocskai Péter és D. Péter ellen tett feljelentést az ügyben még 2012-ben, az ügy azóta húzódik.
A gyanúsítottak tagadták a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését. A nyomozás határideje 2014. október 4, ezt az ügyészség indokolt esetben meghosszabbíthatja.
A NYÍRVV – a hulladék-gazdálkodást kivéve – intézte a költségvetésből finanszírozott városüzemeltetési és vagyonkezelési feladatokat. A NOL szerint a nyomozás nagyban befolyásolhatja a nyíregyházi önkormányzati választás kampányát, a gyanúsítottat, Bocskai Péter cégvezetőt ugyanis  sokan a fideszes polgármester, Kovács Ferenc egyik bizalmasának tartják.

hírdetés
hírdetés