Komoly bajba kerülhet az ismert üzletember Tasnádi Péter, aki nem is oly rég szabadult a börtönből, hisz hétről hétre derül ki különféle nyomozati vallomásokból, hogy ő bizony Gyárfás Tamástól súlyos milliókat vett át Fenyő likvidálásáért. Bár Tasnádi végig tagadta, hogy köze lenne a leszámoláshoz. A bűnbánó maffiavezérek mellett, az ex-felesége is erről tett anno vallomást , de  Tasnádi is ezt többször is hangoztatta de eddig senki nem vette komolyan. Némi fordulat a Fenyő ügyben, hogy Tasnádi már védi Gyárfást és a tragikus hirtelenséggel elhunyt főrendőrre Kiss Ernőre próbálja terelni a figyelmet. Sajnos Kiss tábornok már nem tud védekezni, de kijelenthető Kiss őrjöngött amikor a leszámolásos ügy a BRFK és az ORFK vitájába torkollott. A magyar FBI ugyanis majd egy hónapig nem kapta meg az ügyet, holott nekik kellett volna ezt vizsgálni nem a Doszpot Péter vezette életvédelmi egységnek, amelynek tagja volt Mészáros Lőrinc jobbkeze Csík Zoltán is.

 

Állítólag 1997 őszén találkozott Tasnádi Péter Gyárfás Tamással, aki arra kérte a vállalkozót, hogy takarítsa el Fenyő Jánost, mert problémája van vele és haragszik rá – mesélte Tasnádi ezt most a Simicska tévében, de korábban hangoztatta ezt a vállalkozó máshol is, rendőrségen, ügyészségen, bíróságon, de senki nem vette komolyan. Talán nem véletlenül.

Azonban tudta ezt az egész alvilági vezérkar is anno Fenyő megölése után és sokan előtte is.

Az alvilág egykori üzletembere visszautasította Gyárfás ügyvédjének, Bánáti Jánosnak a szavait, miszerint hiteltelenek Tasnádi állításai, ugyanis ő 14 év alatt mindössze egyszer (Bánáti szerint nyolcszor) tett vallomást, hiába próbálta őt a rendőrség megdolgozni. Tasnádi szerint most azért állt elő a történettel, mert őt vádolják Fenyő megölésével.

Tasnádi Péter egyébként újra vallomást tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál. Ebben azt mondta, hogy szerinte nem Gyárfás Tamás volt a Fenyő-gyilkosság felbujtója, mert bár megkereste Tasnádit, pénzt is adott neki, a vállalkozó azonban nem ölt meg senkit, csak megtartotta a pénzét az egykori MÚSZ-elnöknek, azaz pestiesen mondva lehúzta.

Tasnádi kijelentette, hogy sem Portik Tamást, sem Jozef Rohácot nem ismeri személyesen:  minden gyilkost nem ismerek. Ilyen gyilkosságokat nem szoktam elvállalni. Gondoltam, milyen jópofa dolog, filmekben láttam, hogy kérnek előleget, én kértem, másnap megkaptam. Tasnádi azt is elmondta, hogy az általa el nem végzett gyilkosságért három részletben, összesen 22 millió forintot kapott, Gyárfást pedig egyszerűen átverte.

Arra a kérdésre, hogy ha nem Gyárfás, akkor ki lehetett a gyilkosság felbujtója, nem adott egyenes választ.

Tasnádi állítása szerint neki anno Láposi Lőrinc, korábbi rendőr vezérőrnagy azt mondta, hogy Fenyő halála Kiss Ernő Duce volt rendőr dandártábornok érdeke lehetett, de ennél többet nem árult el. Arról sem beszélt, hogy miért most és miért Gyárfás Tamás neve merült fel az üggyel kapcsolatban, mert – mint mondta – így is van elég baja a hatósággal.

S lehet, hogy lesz is Tasnádinak még baja épp a Fenyő-ügyből.

Kiss tábornok már nem él, így megkérdezni sem lehet őt. A tábornok tragikus hirtelenséggel hunyt el miután jogerősen elítélték és be kellett volna vonulnia a börtönbe. Azonban tény, hogy épp ő volt komoly vitában anno a BRFK vezetőivel és talán még a belügyér Kunczéval is, hisz nekik kellett volna nyomozniuk a Fenyő-ügyben, azonban a BRFK életvédelmi osztálya Doszpot Péter vezetésével vizsgálódott hetekig a leszámolásos ügyben.  Itt dolgozott Mészáros Lőrinc jelenlegi jobbkeze és bizalmasa Csík Zoltán is. Feltehetőleg ezen apró és köztudott esetről megfeledkezett.  Van ez így, hisz Tasnádi agya sem egy winchester.

Miután a KBI átvette nagy nehezen a Fenyő- ügyet, némi politikai nyomásra, kiderült, hogy sok minden rosszul lett le helyszínelve. Így az elkövető tenyér és újj lenyomata sem lett levéve, amikor egy autóra rátenyerelt. De az elkövető eldobott fegyvere és sapkája is fura volt, hogy meg lett, a tett helyszínétől nem messze, amiben végül Rohac DNS mintáit megtalálták. A kivégzés profi volt, a nyomok ilyen jellegű eldobása viszont amatőr. Hacsak nem az volt a cél, hogy megtalálják. Sokak szerint ez csak elterelés volt, mert nem Rohac gyilkolt, ő csak leszállította a fegyvert és az elkövető ruházatát.

hírdetés
hírdetés