A párt elnökségéből kirúgott ex-politikus és hivatásos katonává avanzsált Novák Előd a Facebookon osztotta meg Toroczkai posztját, amiben az ásotthalmi polgármester nekiment Vonának és politikájának.

 

És hozzáírt egy hozzáírt egy hosszú megfejtést, miszerint Vona vezetésével elvesztette radikális karakterét, lelkét, mindenét a Jobbik. “Színtelen, szagtalan, íztelen pártnak nincs jövője, az identitásvesztés pedig egy biztonságot nyújtó kapaszkodó elvesztését jelenti” – írja és hozzáteszi Vonával kapcsolatban, hogy “a Jobbik számára most tehertétel lett az ő személye, akinek ha fontos a párt jövője és saját becsülete, akkor háttérbe kell vonuljon: listás képviselőként dolgozhatna tovább”.

 

Vona Gábornak két éve – alternatív elnökjelölt híján – bizalmat szavazott a párt, politikája azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A tagság azt hitte, az elvek feladásáért, a Mészáros Lőrinchez hasonlóan börtönbe való Simicska Lajossal való „üzletért” cserébe meglesz, mivel esetleg Simicska tud valamit Orbánról… De csalódnia kellett a tagságnak legalább a győzelem. Csak a 660 milliós bírság maradt, a választási eredményünk miatt csökkenő állami támogatás mellett – írja Novák.

hírdetés
hírdetés