Az Esti Újság úgy tudja, hogy a leszámolásos ügyek pentitója a Conti-Car egykori vezére R.László szabadult a fegyházbüntetéséből és az egyéb más bűnügyek előzetes letartóztatásából és bekerült a tanúvédelmi programba, azaz új életet kezdhet egy őj országban tiszta lappal.

A Fenyő-gyilkosság, a Prisztás-leszámolás és az Aranykéz utcai leszámolásokban a nyomozóknak igencsak sokat segítkező R.László bekerült a tanúvédelmi programba nemrég. A Conti-Car vezére , aki az éjszakai élet ismert vezére volt így teljesen új életet kezdhet, új névvel, egy új országban a családjával. R.László családtagjait már hónapokkal ezelött betették a programba, ami olyan szigorú, akárcsak a filmekből is látható, azaz a személyek egy ismeretlen helyen , bezárva élnek, készülnek az új életre. A barátokkal, rokonokkal pedig minden kapcsolatot meg kell szakítaniuk az érintetteknek. Magyarország elsősorban Olaszországgal, Amerikával és pár Latin Amerikai országgal van olyan viszonyban, hogy embereket tud eltüntetni.

R.László 12 évnyi fegyházbüntetését töltötte, ami lejárt. Igaz vádalkut kötött és szabadult idő elött de más bűnügyekbe bele keveredett így visszavitték a börtönbe.

R.László vallomásait a bíróság többnyire nem vette figyelembe a leszámolásos ügyek tekintetében, mert nem volt szavahihető. Ennek ellenére P.Tamást és társait két régóta nem megoldott ügyben is elítélték . R.László vádalkuja azért is érdekes, mert 2005-ben is akart alkut kötni de akkor nem álltak vele szóba nyomozók, akkor is úgy mondta el a leszmolásokat mint most csak más nevek szerepeltek benne többnyire.

hírdetés
hírdetés