Újabb ügyészségi csapás a baloldalra. Polt Péter legfőbb ügyész Hiszékeny Dezső MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának a felfüggesztésére tett indítványt az Országgyűlés elnökénél – közölte a Legfőbb Ügyészség. Híhiszékenyt egy 5 millió forintos vesztegetési ügybe keverték bele.

A legfőbb ügyész a vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként kérte a XIII. kerületben egyéni mandátumot nyert Hiszékeny Dezső mentelmi jogának felfüggesztését.
Az ügyészség közleménye szerint az ügyben felmerült megalapozott gyanú szerint egy vállalkozó megtudta, hogy a XIII. kerületben van egy olyan üzlethelyiség, amelynek a bérleti jogát az önkormányzat eddig nyilvánosan nem hirdette meg, az jelenleg használaton kívül van.
Tavaly januárban Hiszékeny Dezső akkori alpolgármester – akinek a működési körébe tartozott a kerület üzlethelyiségeinek, lakásainak kezelése – közvetítő útján jogtalanul ötmillió forintot kért a saját részére azért, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő üzlethelyiség bérleti jogát a bérlemény üzleti hasznosítását tervező személynek juttassa – írta a Legfőbb Ügyészség.
Hozzátették, hogy a jogtalan vagyoni előny átadására végül nem került sor. Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas – írták.

hírdetés
hírdetés