Már a Magyar Újságírók Szövetsége is kongatja a vészharangot a sajtószabadság ügyében. Álláspontjuk szerint a közmédiumokat olyan mértékig sajátította ki a magyar kormány, hogy abból az adófizetők bizonyosan nem ismerhetik meg azokat az információkat, amelyek a magyar társadalom valódi állapotát tükrözik.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége több ezer tagja nevében a magyar újságíró-társadalom érdekében, ideértve blogkészítő és a közösségi médiát használó kollégákat, hazai és nemzetközi összefogást sürget a független, magyar nyilvánosság védelmére, egyúttal kezdeményezi az Összefogás a Szabad Sajtóért Konferencia összehívását – írta csütörtöki közleményében a MÚOSZ.

A közelmúlt magyarországi eseményei ismét a sajtószabadság tűrhetetlen állapotára irányították idehaza és külföldön a nyilvánosság figyelmét. A tényfeltáró újságírást akadályozó rendeletek, a TV2 megvásárlása körüli kérdőjelek, a Klub Rádió működésének ellehetetlenítése, az Origo-ügy, az RTL-Klubot fenyegető politikai nyilatkozatok, valamint a reklámadó és számos intézkedés világosan megmutatták, hogy a magyar kormány minden eszközt kész megragadni a sajtó- és információszabadasság korlátozására – írták.

Álláspontjuk szerint különös és ismételt figyelmet kell irányítani a hazai közpénzből fenntartott MTI, a Magyar Rádió és a Magyar Televízió működésére. A közmédiumokat olyan mértékig sajátította ki a magyar kormány, hogy abból az adófizetők bizonyosan nem ismerhetik meg azokat az információkat, amelyek a magyar társadalom valódi állapotát tükrözik.

hírdetés
hírdetés