Volt rá példa, sajnos nem is oly rég, hogy az áramot is kikapcsolták a beteg gyerekeken segítő Dóri Házban. Bár tavaly márciusban a kormány kilátásba helyezte, hogy tb-támogatásokat csatornáz a gyermekek számára életvégi ellátást nyújtó házakba, de ez máig nem történt meg, így ezen intézmények komoly anyagi gondokkal küzdenek. Az egyszeri ötmillió forintos támogatás is hónapok óta nem érkezik meg az ország első gyermekhospice-központja, a pécsi Dóri Házhoz.

Komoly anyagi gondokkal küzd az ország első számú gyermekhospice-háza, a pécsi Dóri Ház.  A 2010-ben alapított házat működtető Szemem Fénye Alapítvány elnöke, Gyura Bernadett közölte, hogy minden hónapban gondot okoz a nővérek, orvosok, terapeuták fizetésének átutalása, és előfordult már az is, hogy kikapcsolták az áramot.

A kormány 2015 márciusában ígérte: társadalombiztosítási pénzeket csatornáznak a gyermekhospice-házakba, de ez máig nem történt meg. Sőt, a szaktárca további három hasonló ház felépítését is kilátásba helyezte.

A Dóri Házban nyújtott ellátást  magán- és céges adományokból, pályázati pénzekből tartják fenn. A gyógyíthatatlan beteg gyermekek akár 5-10 évet is eltölthetnek a házban, ahol havi 21 nap térítésmentesen jár nekik.

Az Emmi nemrégiben ötmillió forintos támogatást ítélt meg a Dóri Háznak – március óta várnak Antifungal treatment a pénzre.

Post expires at 6:28de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés