Megszületett az elrettentő de nem jogerős ítélet a Gödöllői Járásbíróságon a Turay Ida Színház társulatának a halálának ügyében.  11 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte Sz. Lajost kedden a bíróság, aki miközben el akarta lopni a fiatal sértett autóját nem teljesen tiszta állapotban, halálra gázolta Zsófit. 

Az utolsó szó Jogán Sz. Lajos vádlott is szót kért.

Teljes mértékben elítélem a cselekedetemet. Igaza van a szülőnek, hogy ilyet tenni nem lehet. Teljes szívemből sajnálom, ami történt. Abban bízom, hogy olyan büntetést kapok, ami igazságos. Tisztában vagyok azzal, hogy bűnözőve lettem azáltal, amit tettem. A legjobb szó a tetteimre, hogy nem voltam képben a történtek alatt – mondta a vádlott a bíróságon.

A bíróság azonban nem hatódott meg és a férfit elrettentő ítélettel sújtotta. 11 év 8 hónap.

Mint ismeretes a Turay Ida Színház fiatal munkatársa, B. Zsófia a tragédia estéjén munka után hazament gödöllői otthonába. Amikor autójával megállt a kertkapu előtt, hogy megkeresse a kulcsát, észrevette, hogy valaki beült az autójába és próbál elhajtani. Zsófi odarohant, belekapaszkodott a kocsi ajtajába, hogy megakadályozza a rablást. Ám Sz. Lajos ekkor gázt adott, a fiatal lány pedig a vízelvezető árokba zuhant. A kocsi ráesett, így Zsófinak esélye sem volt a túlélésre. Sz. Lajost egy nappal később egy kocsmában fogták el a rendőrök.

 

hírdetés
hírdetés