Szívatják rendesen az ex-politikust. 90 nappal meghosszabbította az előzetes letartóztatását ugyanis a bíróság Zuschlag Jánosnak, akit továbbra is tiltott adatszerzés bűntettével gyanúsítanak. Bár már vége a választási előkészületeknek a bíróság a vádhatóság kérésére azért behivatkozta a bűnismétlés lehetőségét, ami már több mint „bájos”.

Nem kedvelik Kecskemét környékén az ex-politikus Zuschlag Jánost. A bíróság döntött is az ismét előzetesben lévő gyanúsított ügyében, akit a NAV azzal gyanúsít, hogy a választásokon akart visszaélni az állampolgárok adataival és aláírásával, azaz tiltott adatszerzés miatt tartanak fogva. Vicces ez az egész Zuschlag-ügy, mert ez maximum 5 év börtönnel büntetendő és ilyen ügyekben nem igazán szokás a legszigorúbb kényszerintézkedést alkalmazni.

Igen, valóban ügyfelem előzetes letartóztatását meghosszabbította a bíróság 90 nappal. Mi természetesen fellebbeztünk a nem jogerős döntés ellen és bízunk benne a másodfokon eljáró bíró, helyt ad a kérésünknek és enyhít ezen a súlyos kényszerintézkedésen  – mondta az Esti Újságnak Szente Zsolt, ügyvéd.

Úgy tudjuk Zuschlag már többször tett vallomást a NAV nyomozóinak, mindent elmondott amit tudott. A tanúk meghallgatása nem tudni miképp áll, de emiatt akár házi őrizetben is lehetne az ex-politikus.

 

hírdetés
hírdetés