Hétfő reggel Új-Zélandra érkezett Vilmos herceg, Katalin hercegnő és nyolc hónapos fiuk, György. A hercegi pár gyermeke kevés nyilvános eseményen fog részt venni a háromhetes út idején. A zord időjárásban a hercegi csecsemőre rövidnadrágot adtak, pedig édesanyja még kabátot is viselt.

 

Vilmos herceg, Katalin hercegné és nyolchónapos kisfiuk, György hétfő reggel Új-Zélandra érkezett. Nagyapja, Károly herceg, ésapja, Vilmos után a brit királyi trón sorrendben harmadik várományosa, a kis György herceg élete első külföldi utazásán vesz részt, amelynek során Ausztráliába is ellátogatnak. Katalin cambridge-i hercegnő – aki szintén először jár mindkét országban – a wellingtoni repülőtéren magasan záródó piros kabátot, kibontott haján kis piros kalapot viselt.

A repülőgépről leszállva pedig Katalin ruhájába azonnal belekapott a szél, így megint lesz oka a királynőnek morgolódni, amiért a hercegi hitves  figyelmen kívül hagyta az öltözködési tanácsait. Erzsébet királynő nehezékeket varrat a ruhái aljába, hogy ne fordulhasson elő vele ilyen baleset. Bár semmi sem látszott a hercegnőből, a palota számára már ez is sok.

A nagyobb problémát az jelenti, hogy a gyermeket alul öltöztették, a hercegnő jobban figyelt saját ruházatára, mint kisfia megfelelő öltöztetésére. A felvételeken jól látszik, amíg a csecsemőre már rövidnadrágot adtak, a hercegi pár a szeles időjárásban hosszabb ruházatot visel, pedig ebben a korban gondos figyelmet igényel a pici öltöztetése, a meghűlés ellen melegebb öltözet javasolt számukra, mint a felnőtteknek.

A család londoni rezidenciája, a Kensington-palota közlése szerint a hercegi pár gyermeke kevés nyilvános eseményen fog részt venni a háromhetes út idején. Szerdán nyílhat alkalma hasonló korú kicsikkel játszani egyet, amikor szülei Új-Zéland főkormányzójának rezidenciáján fiatal édesanyákkal találkoznak.

A látogatás egyike azoknak a ritka alkalmaknak, amikor az új-zélandiak élőben láthatják országuk jövendő vezetőjét. A hercegi pár nyolc új-zélandi várost keres fel, és részt vesz a az első világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezéseken. Ez idő alatt a család a főkormányzó rezidenciáján lakik.

Eközben a körtársaság hívei is hallatták a hangjukat: egy hétfőn megjelent közvélemény-kutatás eredményei szerint nőtt azoknak a száma, akik új-zélandi államfőt támogatnának ahelyett, hogy a következő brit uralkodó legyen az ország vezetője.

Az utazás második állomása április 16-ától Ausztrália lesz, majd előreláthatóan április 25-én repülnek vissza Londonba. A családdal együtt utazik a kis herceg nemrég felvett spanyol dajkája is.

hírdetés
hírdetés