Kanye West egy új dalában utalt arra, hogy bipoláris zavarban szenved, nemrég pedig ezt meg is erősítette egy interjúban.
Pénteken jelent meg a rapper Ye című új albuma, ezen szerepel a Yikes című szám, melyben felemlegeti a bipoláris személyiségzavart.

“Gondolj azokra az emberekre, akik ilyen betegséggel küszködnek, de ők nem tehetik meg, hogy kiadnak egy albumot és minden oké” – mondta West a BigBoyTV-nek.

“Gondold el, hogy ilyen körülmények közt valaki ugyanazt csinálja, mint én a TMZ-nél, csak éppen a munkahelyén. Másnap bemegy és nincs többé állása” – utalt vissza nagy port kavaró, rabszolgasággal kapcsolatos megjegyzésére az előadó.

“Ezért adta nekem Isten ezt a feladtot 40 évesen. 39 éves koromig nem diagnosztizálták a betegséget. De ahogy az albumon is fogalmaztam, számomra ez nem hátrány, hanem szupererő” – jelentette ki West.
Áprilisban egy másik világsztár, Mariah Carey is bevallota, a bipoláris zavar enyhébb formájával küzd. A betegség lényege, hogy mániás és depressziós periódusok jelentkeznek egymást követően, ingerlékenységet, kialvatlanságot, hiperaktivitást okozhat.

hírdetés
hírdetés