Lópici Gáspár fia megúszta. A Fővárosi Törvényszék másodfokú döntése helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletet. Így SZ. P. I.  2 év – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztést kapott apja bántalmazásáért.

A közlemény szerint a „vádlott együtt lakott idős szüleivel, de 80 éves, színész apjával 2016 decembere óta nézeteltérései voltak lakhatási és megélhetési problémák, valamint korábbi sérelmei miatt. A vitákat általában a vádlott kezdeményezte, többnyire ittas állapotban. 2017 júniusában egy délután a vádlott, miután megivott egy üveg bort, ismét felelősségre vonta az édesapját, majd közepes erővel arcon ütötte. Az apa kérte a fiát, hogy ne így beszéljék meg a dolgaikat és ne bántsa őt, de a vádlott az arcán, majd a mellkasán összesen 10-15 alkalommal újból megütötte a sértettet, akinek ezzel 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozott.”

 

Az elsőfokú bíróság a bizonyítási eljárás alapján megállapította, hogy a vádlott szándékosan bántalmazta az idős kora miatt megromlott egészségi állapotban lévő édesapját. A másodfokú bíróság mindenben egyetértett az elsőfokú ítélettel és azt helybenhagyta. A határozat jogerős.

 

hírdetés
hírdetés