Hirtelen fékezett a pápamobil és Ferenc csúnyán megsérült. A kokumbiai körút végére így úgy néz ki a katolikus egyházfő mintha behúztak volna neki.

Elvesztette az egyensúlyát és beütötte az arcát a pápamobilban Ferenc pápa a kolumbiai városban tett látogatása során. A katolikus egyházfő éppen egy kisgyereket akart üdvözölni, amikor a pápamobil erősen fékezett. Az esés következtében kisebb horzsolás keletkezett a pápa bal szemének környékén. Bár a seb enyhén vérzett, komoly baj nem történt.

Behúztak egyet. De jól vagyok – tréfálkozott Ferenc pápa röviddel az apró baleset után. 

A Vatikán közlése szerint a sérülést jegelték, az egyházfő pedig gond nélkül folytatta kolumbiai programját.

A cartagenai, Claver Szent Péter jezsuita szerzetespapról elnevezett templomban tett látogatása során Ferenc pápa szót emelt az emberkereskedelem, és a manapság is létező rabszolga-kereskedelem ellen. A templom 17. században élt névadója misszionáriusként a kikötővárosba érkező afrikai rabszolgák százezreinek lelkét gondozta. A spanyol szerzetes a pápa szerint példaképe lehet ma a katolikus egyháznak a szegények, a kiszolgáltatottak, az erőszak és az emberkereskedelem áldozatai és a bevándorlók méltóságának erősítésében.

hírdetés
hírdetés