Az angol humorista Mr. Bean életet mentett. Nem is akárkiét. Egy sportautójával a fának csapódott  amerikai milliomos köszönheti a legdrágább kincsét, az életét  Rowan Atkinsonnak.

A baleset Toszkánában történt Saline di Volterra és Pomarance között. A milliomosból lett sportautós sofőr elvesztette az uralmat a kocsi felett, lesodródott az útról, nekiment egy fának és fejreállt az autóval. Egy konvoj tagja volt, amely a McLaren szerelmeseiből tevődött össze – olyan tehetős férfiakból, akik az olasz tájon akartak keresztülautózni F1-es járgányukkal. A brit humorista Atkinson  is köztük volt, és gondolkodás nélkül kiugrott a kocsijából, amikor látta a balesetet. Még az összeroncsolódott autó darabjait is összeszedte, legalábbis azokkal a kezében fotózták le. Időközben a rendőrség és a mentők is megérkeztek. A sofőrt mentőhelikopterrel szállították a pisai kórházba, de úgy tudni, nem életveszélyesek a sérülései.
Atkinson három évvel ezelőtt maga is megtörte saját F1-esét, miután megcsúszott vele és nekiment egy fának az otthona közelében. A kocsi kigyulladt, de a színész megúszta néhány karcolással. A javítás 910 ezer fontba került (338 millió forint), ami minden idők legdrágábbjának számít a szigetországban.
Ez persze eltörpül Atkinson 71 millió fontos vagyonához képest. Annak idején egyébként csak 640 ezer fontot fizetett a kocsiért, de ma már 3,4 millió fontot is elérnek egy modellért – írja a Daily Mail.

hírdetés
hírdetés