A legendás színész Paudits Béla élete jobbra fordulhat. Ő neki is jár ugyanis az MMA támogatása. A 68 éves művész ugyanis anno Jászai Mari-díjat is kapott.

Egy át nem vett Jászai Mari-díja húzhatja ki a bajból a színművészt. A Magyar Művészeti Akadémia ugyanis pályázatot hirdetett támogatásra szoruló művészeknek, akik valaha állami kitüntetésben részesültek. Pauditsnak ekkor jutott eszébe, hogy 1993-ban Jászai Mari-díjat kapott, ám családi elfoglaltságai miatt nem vette át. Január elején fordult a minisztériumhoz, hogy segítséget kérjen.

Írtunk egy levelet, amiben igazolást kérek a díjamról. Most kaptam egy tanúsítványt a Jászairól – árulta el az otthon betegeskedő színész, aki bár örül, hogy a plecsnit megkapta, gyorsan hozzátette, ez korántsem jelenti azt, hogy megkapja az MMA támogatását.

Arról még nem döntöttek, hogy kinek jár, ebben a hónapban fogják elbírálni. A pályázatot mindenesetre beadtam, ha sikerül, akkor márciustól kapnám meg a támogatást, ami az én esetemben havonta 121 ezer forintot jelentene életem vé­géig – mondta Paudits.

hírdetés
hírdetés