Az ekcéma sokak életét nehezíti meg, mivel egyrészt a tünetei sokszor mások számára is láthatóak, és ez okozhat kellemetlen helyzeteket, másrészt szinte mindegyik ekcéma típus kínzó viszketéssel jár, amely nagyfokú stresszt idéz elő és alvás problémákkal járhat.

Az ekcéma sokak életét nehezíti meg, mivel egyrészt a tünetei sokszor mások számára is láthatóak, és ez okozhat kellemetlen helyzeteket, másrészt szinte mindegyik ekcéma típus kínzó viszketéssel jár, amely nagyfokú stresszt idéz elő és alvás problémákkal járhat.

 

A könnyebb kezelés érdekében ismerje meg!

Az ekcéma a bőr olyan felszínes gyulladása, amely bőrpírt, duzzanatot, fájdalmas hólyagokat, hámlást és rendszeres viszketést idéz elő. Az ekcémás tünetegyütteseket csoportosíthatjuk attól függően, hogy belső (endogén) vagy külső (exogén) okok váltják-e ki. Külső okok lehetnek a különböző allergén anyagok (például pollenek, szőrök, vegyszerek, stb.), a belső ok lehet a veleszületett hajlam vagy a bőrön elszaporodó baktériumok, gombák.

Az ekcéma különböző fajtái eltérő kezeléseket igényelhetnek, így célszerű minden fellelhető ismeret birtokában kezelési módot és egyéb természetes készítményeket választani.

A diszhidrotikus ekcéma jellemzően a tenyéren, talpon és az ujjak egymás felé néző felszínén jelenik meg, apró víztiszta hólyagok és gyulladás kíséretében. A szokásos gyógyszeres kezelések hatékonyságát növeli a rendszeres és megfelelő mennyiségű folyadékbevitel.

A szeborreás ekcéma esetében jellemző tünet csecsemőkorban a fejbőr sárgás, zsíros felrakódása (koszmó), felnőttkorban pedig a hajas fejbőr gyulladt, korpás felhámlása lehet tünet, melyet erre a célra kifejlesztett samponnal remekül lehet kezelni.

A nummularis (mikrobás) ekcéma kerek, gyulladt bőrelváltozásként jelentkezik, melyet baktériumos megtelepédesek idéznek elő.

A vénás eredetű ekcéma rendszerint az alsó végtagokon alakul ki, és krónikus vénás elégtelenség okozza. Ebben az esetben a gyulladás csökkentésén túl a vénás keringést szükséges javítani.

A kiszáradás miatti ekcéma jórészt idős korban alakul ki, melynek oka a faggyúmirigyek csökkent működése.

Mellékesnek tűnhet, de a gyulladás csökkentése kiemelt fontosságú!

A fenti ekcéma fajták egyben megegyeznek, mindegyik gyulladással jár, melynek csökkentése kiemelt fontosságú. Az ekcéma valamely fajtája a lakosság 5-10 százalékát érinti, és a kezelését – a szakorvos által előírtakon túl – természetes készítményekkel is segíthetjük.

A Mannavitánál kapható méhpempőben lévő 10-HDA sav képes meggátolni a gyulladásos mechanizmust, és ezen felül antibakteriális hatóanyaga és a benne lévő B-vitamin komplex révén csökkenti az ekcéma okozta panaszokat és segíti a bőr regenerálódását.

Továbbá tartalmaz jelentős mennyiségű pantoténsavat, amely segíti a mellékvesék működését. Hogy ez miért lényeges? Mert a mellékvesék által termelt kortizon a szervezet legerősebb gyulladáscsökkentő vegyülete.

Mézzel keverve könnyen fogyasztható, és kúraszerűen alkalmazva nagyszerű kiegészítője lehet a gyógyszeres kezelésnek.

hírdetés
hírdetés